“Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων”

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο τον έλεγχο των εφημερίδων.

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου τονίζει, μεταξύ άλλων: «Με τη λογική αυτή, οι μέτοχοι σε εκδοτικές εταιρίες με μεγάλα χρέη θα πρέπει να καλύπτουν από την προσωπική τους περιουσία τις οφειλές. Με λίγα λόγια και ένα τυχαίο παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πληρώσει

τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων ή ακόμα και της ΝΔ από την προσωπική του περιουσία».

«Η νυχτερινή τροπολογία Μητσοτάκη για τον πρωτοφανή έλεγχο του Τύπου είναι ενδεικτική της κατάστασής του: Αντιλαμβάνεται ότι πέφτει και θέλει να ελέγξει τα πάντα. Όμως στην προσπάθειά του αυτή δεν καταλαβαίνει ότι το μόνο που κάνει είναι να επιταχύνει την πτώση του», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε κυριολεκτικά νύχτα στη Βουλή, η κυβέρνηση  επιχειρεί να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω του ΕΣΡ ώστε οι εκδότες να χάνουν την προσωπική τους περιουσία μέσω αγωγών.

Συγκεκριμένα, ορίζει πως το ΕΣΡ, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που δεν έχει αρμοδιότητα, θα μπορεί να επιβάλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, κάτι που αντίκειται στο άρθρο 14 του Συντάγματος.

Μάλιστα, η ίδια τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική «στόχευση» των εκδοτών, καθώς αν δεν μπορούν να πληρωθούν τα πρόστιμα που θα επιβάλει το ΕΣΡ από την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα, θα καλείται να τα πληρώσει ο μέτοχος.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως αυτό ισχύει μόνο για τις εφημερίδες, όχι για site και τηλεοπτικούς σταθμούς.

The post “Ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Ο Μητσοτάκης, Κήρυκα Χανίων”,“o mitsotakis, kiryka chanion”