Ο Μητσοτάκης ντύθηκε «Σερραίος» και στο Μαξίμου ψάχνουν τον «νέο Δημητριάδη»

Η προχθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή – παρά τις συντονισμένες προσπάθειες να υποβαθμιστεί – επανέφερε στο νεοδημοκρατικό προσκήνιο, τον βασικό προβληματισμό που εδώ και τρεις εβδομάδες επικρατεί στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας: Αν και πώς μπορεί να αναταχθεί το διάχυτο κλίμα αμηχανίας και νευρικότητας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αιχμηρό περιεχόμενο της παρέμβασης του κ. Καραμανλή αποτελούσε το μοναδικό θέμα συζήτησης χθες στα γαλάζια πηγαδάκια, με τους βουλευτές να αντιλαμβάνονται ότι το κόμμα τους έχει περιέλθει σε μία νέα

περίοδο, γεμάτη αβεβαιότητες ως προς την επόμενη ημέρα – αρχικά έως τις εκλογές.

Εξίσου, αν όχι περισσότερο προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι περισσότεροι υπουργοί, οι οποίοι έχουν πρόσθετο λόγο να ανησυχούν για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εξέλθει από τη στενωπό.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Παρ ότι καθημερινά δίνονται μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες για να «κλείσουν» οι διάφορες «τρύπες» που ανοίγουν, τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Από τα επικριτικά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, μέχρι τις αρρυθμίες στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Η στάση μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού προβληματίζει ιδιαίτερα όχι μόνο τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, ο οποίος φιλοτέχνησε συστηματικά και επί μακρόν το προφίλ του αξιόπιστου, μεταρρυθμιστή κυβερνήτη στις διεθνείς επαφές του και σήμερα δέχεται καίρια πλήγματα.

Η λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής, με το καλημέρα, δίνει μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν και στην ουσία επιβεβαιώνει όσα κορυφαία στελέχη εκτιμούν ότι αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει εύκολα. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν άλλες ουρές – κάτι, στο οποίο, πάντως, δεν «στοιχηματίζουν» οι περισσότεροι, η υπόθεση αυτή θα παραμείνει ως μία ανοιχτή πληγή για αρκετό διάστημα.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά μικρότερα, προκαλούν μία ακόμα εύλογη αγωνία: Πώς θα αποφευχθούν οι αρρυθμίες στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ο διάδοχος του κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου, κ. Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος θα ορκιστεί σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για την επαναφορά κλίματος ηρεμίας στην Κ.Ο και γενικότερα στην κυβερνητική παράταξη.

Η κατάσταση, ωστόσο, έγινε ακόμα πιο προβληματική μετά την προχθεσινή παρέμβαση Καραμανλή. Όχι μόνο για την ουσία όσων εκστόμισε ο πρώην πρωθυπουργός, τα οποία έχουν την αυταπόδεικτη σημασία τους, αλλά κυρίως διότι έφερε στο φως όλα όσα μέχρι προχθές συζητούνταν στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο. Και όχι μόνο μόνο από τους λεγόμενους «καραμανλικούς».

Χθες, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις περί σοβαρού ρήγματος στο εσωτερικό της ΝΔ, με περιοδεία του στις Σέρρες, συνοδεία του Κ. Καραμανλή του νεότερου και μετά αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη, για την προετοιμασία της κρίσιμης παρουσίας του το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Στο μεσοδιάστημα, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση των παρακολουθήσεων με προαναγγελία των μέτρων που θα ανακοινωθούν.

ieidiseis.gr

The post Ο Μητσοτάκης ντύθηκε «Σερραίος» και στο Μαξίμου ψάχνουν τον «νέο Δημητριάδη» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα