Ο Μητσοτάκης χωρίς μάσκα

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του. Η διοργάνωση συγκέντρωσης οπαδών και ομαδικής συνεστίασης κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία από τον τοπικό κομματάρχη του προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Αλλά, βέβαια, είναι η πολλοστή φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης πέφτει στο ίδιο ολίσθημα. Προηγήθηκαν η ποδηλατάδα και το μοτοκρός στην Πάρνηθα, αλλά και οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα (Τρίκαλα), όπου διάλεξαν να κάνουν επίδειξη της δημοφιλίας του, μέσω τάχα αυθόρμητων εκδηλώσεων

του λαού, προσεκτικά οργανωμένων από άλλους κομματάρχες.

Αλλωστε, ακόμα και στον πρώτο εγκλεισμό δεν είχε παραλείψει ο Κυρ. Μητσοτάκης να παραβιάσει τα μέτρα της κυβέρνησής του, υποδεχόμενος με πολύ κόσμο έξω από το Μαξίμου την εποχούμενη μπάντα της Αλκ. Πρωτοψάλτη.

Για έναν πολιτικό όπως ο σημερινός πρωθυπουργός, που κυβερνά μόνο με βάση τη δημόσια εικόνα του και περιφρονεί συστηματικά οτιδήποτε άλλο, γεννάται το ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να πέφτει σε τέτοια σφάλματα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Μόνο ένας τηλεοπτικός σταθμός «είδε» την είδηση. Ολα τα υπόλοιπα κανάλια της λίστας Πέτσα την ανακάλυψαν μόνο αφού είχε προκληθεί σάλος στο Διαδίκτυο. Αλλά αν κάτι δεν προβάλλεται στα ιδιωτικά κανάλια, απλώς δεν υπάρχει. Για την ΕΡΤ, βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται.

Υπάρχει βέβαια και ένας δεύτερος λόγος, για τον οποίο δεν πολυσκοτίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης. Θεωρεί ότι η προβολή της ακραίας προσωπικής αυθαιρεσίας του και η επιδεικτική παράβαση των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς στις σημερινές συνθήκες της υγειονομικής κρίσης ενισχύουν ένα στοιχείο απαραίτητο για τον ίδιο.

Ως επικεφαλής της πιο αυταρχικής κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση οφείλει να πείσει ακόμα και όσους τον γνώρισαν ως έναν πολιτικό της κομματικής γυάλας και του οικογενειακού θερμοκηπίου ότι μπορεί να διαθέτει πυγμή και να πολιτεύεται ως ο Ευρωπαίος Τραμπ.

Ο Μητσοτάκης της Ικαρίας και ο Μητσοτάκης της Πάρνηθας δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο όλων αυτών των νεοδεξιών ηγετών σε όλο τον κόσμο που φιλοτεχνούν για τους εαυτούς τους ένα προφίλ «δυναμικό» και «αποφασιστικό» για να καλύψουν τη βαθιά απέχθειά τους στη δημοκρατία και την επιθυμία τους να προβάλλουν τις αξίες του αυταρχισμού και της κρατικής αυθαιρεσίας.

Εφημερίδα των Συντακτών

The post Ο Μητσοτάκης χωρίς μάσκα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα