Ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στον σεισμό του 1995 στο Αίγιο επιχειρεί με την ΕΜΑΚ στην Τουρκία

Τα βήματα του πατέρα του ακολούθησε ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, γιος του πυροσβέστη στρατηγού Παναγιώτη Νίκα ο οποίος στους σεισμούς του Αιγίου το 1995 είχε συγκλονίσει με την διάσωση του μικρού Ανδρέα από τα ερείπια.

Ο Κωνσταντίνος Νίκας έγινε και αυτός πυροσβέστης και μάλιστα είναι ανάμεσα στα 21 μέλη της αποστολής της ΕΜΑΚ που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στην

Τουρκία, διασώζοντας ανθρώπους από τα συντρίμμια.

Το γεγονός της συμμετοχής του πυραγού στις επιχειρήσεις δάσωσης ανθρώπων στην Τουρκία, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, ανέδειξε ο συνάδερφος του Κωνσταντίνου Νίκα, Δημήτρης Μενεμενλής, με ανάρτησή του στο Facebook, όπου αναφέρει:

«Έχω πει άπειρες φορές ότι το επάγγελμα του Πυροσβέστη είναι ένα “μικρόβιο” που εισέρχεται στον οργανισμό μας και εκκολάπτεται μέσα μας για όσο χρονικό διάστημα υπηρετούμε το ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα ή μάλλον δια βίου…. Το “μικρόβιο” τούτο είναι ισχυρότατο όταν μεταφέρεται απο τους γονείς στα παιδιά τους και μεταφράζεται σε υπέρτατα παράδειγμα ανδρείας και προσφοράς στον συνάνθρωπο…Βλέποντας σήμερα την εικόνα του φίλου μου Πυραγού Nikas Konstantinos να συμμετέχει στην επιτυχή διάσωση νεαρού παιδιού στην Αντιόχεια της Τουρκίας, θυμήθηκα την εικόνα του πατέρα του, αείμνηστου Στρατηγού Παναγιώτη Νίκα στο σεισμό του Αιγίου και τη διάσωση του μικρού τότε Ανδρέα… ΘΑΡΣΕΙΝ ΣΩΖΕΙΝ… Κουράγιο στον Τουρκικό και Συριακό λαό και καλή επιτυχία στους διασώστες μας… ».

Υπενθυμίζεται πως ο σεισμός στο Αίγιο το 1995, είχε μέγεθος 6,1 της κλίμακα Ρίχτερ και έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου 1995 ώρα 03:15 και προκάλεσε 26 θύματα (16 Έλληνες και 10 Γάλλοι) και σοβαρές υλικές καταστροφές. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Αίγιο, στο δυτικό άκρο του Κορινθιακού κόλπου, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο μεγαλύτερος μετασεισμός σημειώθηκε 15 λεπτά μετά τον κύριο και είχε μέγεθος 5,7 ρίχτερ. Οι νεκροί ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης και του ξενοδοχείου «Ελίκη» στα Βαλιμίτικα.

ethnos.gr

The post Ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στον σεισμό του 1995 στο Αίγιο επιχειρεί με την ΕΜΑΚ στην Τουρκία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανδρέα, 1995, Αίγιο, ΕΜΑΚ, Τουρκία,andrea, 1995, aigio, emak, tourkia