Ο Δήμος Χανίων βράβευσε τους νοσηλευτές για την προσφορά τους – “Η πανδημία μας έκανε γνωστούς, όμως δε γνωρίζουν τη σημασία της επιστήμης” | Video + Photos

Με αφορμή το 15ο Νοσηλευτικό συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά, αλλά και την Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, ο Δήμος Χανίων βράβευσε τους νοσηλευτές για τη συνολική τους προσφορά.

Κατά την περίοδο της πανδημίας οι νοσηλευτές βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνοντας κυριολεκτικά τον καλύτερο τους εαυτό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, η προσφορά

αυτή τονίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηρακης καλοσώρισε τους νοσηλευτές στα Χανιά, τους ευχαρίστησε για όσα έχουν προσφέρει συνολικά στο κοινωνικό σύνολο, τονίζοντας τον αγώνα που έδωσαν κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο κύριος Σημανδηράκης χαρακτηριστικά ανέφερε: “Yποδεχόμαστε τους νοσηλευτές που έδωσαν μια πολύ μεγάλη μάχη σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο που κράτησε την κοινωνία μας όρθια. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που με μεγάλη αυτοθυσία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και το ΕΣΥ κράτησε τη χώρα όρθια παρά την υποστελέχωση” δίνοντας και το μήνυμα της ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

“Η βράβευση σημαίνει για εμάς μια αναγνώριση από την κοινωνία”, σχολίασε μεταξύ άλλων η Ευαγγελία Ξυδάκη, ενώ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για προσλήψεις στα νοσοκομεία ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερο προσωπικο. “Η πανδημία μας έκανε γνωστούς, όμως δε γνώριζαν τη σημασία της νοσηλευτικής επιστήμης”.

Ο γιατρός Βάιος Τελεμένης είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσηλευτές για την προσφορά τους συνολικά “δεν είναι απλώς βοηθοί μας, είναι το δεξί μας χέρι”

Παράλληλα, τόνισε το μεγάλο έλλειμα νοσηλευτών που υπάρχει στη χώρα, ζητώντας να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι γιατροί χωρίς νοσηλευτές δεν μπορούν να δουλέψουν”. Παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να δουν αυξήσεις στο μισθό τους και να ενταχθούν στα ανθυγιεινά.



Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η φιλαρμονική του Δήμου Χανίων.

Δείτε φωτογραφίες:

zarpanews.gr

The post Ο Δήμος Χανίων βράβευσε τους νοσηλευτές για την προσφορά τους – “Η πανδημία μας έκανε γνωστούς, όμως δε γνωρίζουν τη σημασία της επιστήμης” | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα