Ο «Αρίων» Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Network Baskin Academy

Αρίων Χανίων: Το πρώτο σωματείο ΑμεΑ που διέδωσε το άθλημα baskin στην Ελλάδα

Το σωματείο «Αρίων» Χανίων συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Network of Baskin Academy.

Το Baskin είναι το άθλημα που ο “ΑΡΙΩΝ” χρόνια τώρα καλλιεργεί, σε μια προσπάθεια να συμμετέχουν, άτομα με και χωρίς αναπηρία, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, μέσα στην ίδια ομάδα αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

«Στις

αρχές του 2020 ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι για το Baskin, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘’European Network Of Baskin Academy’’ (ENOBA) .

Το ΑΣ ‘’Αρίων Χανίων’’ συμμετείχε ως εταίρος εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ανάμεσα στις άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία,Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Γερμανία) .

Τον Φεβρουάριο του 2020 μέλη του προπονητικού επιτελείου, επισκέφτηκαν την Ιταλία για το πρώτο σεμινάριο Βaskin (ΕΝΟΒΑ) .

Έπειτα από μία διακοπή αρκετών μηνών λόγω της πανδημίας που έπληξε όλο τον κόσμο, το εν λόγω πρόγραμμα συνεχίστηκε ομαλά διαδικτυακά και ολοκληρώθηκε δια ζώσης επιτυχώς περί τα τέλη του 2022.Τον Μάιο του 2022, το σωματείο “ΑΡΙΩΝ” διοργάνωσε στα Χανιά το πρώτο ευρωπαϊκό σεμινάριο Βaskin, με τη συμμετοχή των ιδρυτικών και αξιόλογων μελών του όλου εγχειρήματος, τους Ιταλούς καθηγητές Αlexy Valet και Αntonio Bodini και Emanuele Coltro. Πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, εξ αποστάσεως και δια ζώσης σε κλειστό γυμναστήριο των Χανίων.

Ως γενική αποτίμηση, αναφέρεται ότι το εν λόγω σεμινάριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο για την άρτια διοργάνωσή του όσο και για τις νέες ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες που αντάλλαξαν οι συμμετέχοντες.

Την ίδια περίοδο, ο ΑΡΙΩΝΑΣ πραγματοποίησε δράσεις σε σχολεία των Χανίων, παρουσιάζοντας το άθλημα του Βaskin. Ολοκληρώνοντας, τον Σεπτέμβριο του 2022 τετραμελής αποστολή του σωματείου επισκέφτηκε την Κρεμόνα της Ιταλίας για τις εργασίες της τελευταίας κοινής ευρωπαϊκής συνάντησης, αποκομίζοντας μόνο θετικές εντυπώσεις.

Το αμείωτο ενδιαφέρον, η συνεχής ανατροφοδότηση μεταξύ των εταίρων και πάνω από όλα η αστείρευτη όρεξη για δουλειά για τη συνέχεια του Βaskin, ήταν τα χαρακτηριστικά που πρωτοστάτησαν για μία ακόμη φορά.

Το ‘’European Network Of Baskin Academy’’ (ENOBA) , είναι το κίνητρο για να συνεχίσουμε στη διάδοσή του αθλήματος μέσα και έξω από τα στεγανά του γηπέδου, στο όνομα της ουσιαστικής και πολυπαραγοντικής έννοιας της συμπερίληψης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας για όλους».

zarpanews.gr

The post Ο «Αρίων» Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Network Baskin Academy appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα