Ντόρα Μπακογιάννη: «Προκαλώ τον Σταθάκη να έρθει να συγκριθούμε»

Σε εκλογικό ρυθμό αλλά και με τήρηση της οικογενειακής παράδοσης των Μητσοτάκηδων θα περάσει το Πάσχα της στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη μίλησε το πρωί της Μ. Τρίτης στο ZARPA RADIO 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, για τις οικογενειακές παραδόσεις

αλλά και για την πολιτική επικαιρότητα, κάνοντας την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στα Χανιά και πανελλαδικά και καλώντας μάλιστα τον Γιώργο Σταθάκη: «να έρθει να συγκριθούμε»

«Καλά θα πάνε τα Χανιά, γιατί τα Χανιά βλέπουν τεράστια ανάπτυξη με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (…) Αυτό που λέω και στον κ. Σταθάκη και στον κ. Πολάκη είναι ότι εδώ είμαστε να συγκριθούμε να δούμε τι έγινε στα Χανιά επί ΣΥΡΙΖΑ με δύο πανίσχυρους Υπουργούς και τι γίνεται με εμάς…» ανέφερε. Νωρίτερα, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη στον Δημήτρη Παππά (δείτε ΕΔΩ), λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αφήσει έργα ούτε μελέτες.

Κι επειδή με προκάλεσε ο κ. Σταθάκης, έχω εδώ μπροστά μου τον κατάλογο των χρηματοδοτήσεων των Δήμων: «Εγώ είχα πει ότι ήταν 100 εκ. ευρώ τελικά είναι 101 για την ακρίβεια: Δηλαδή πήραν οι Δήμοι χρηματοδοτήσεις οι οποίες δεν υπήρχαν, για έργα τα οποία ήταν απολύτως αναγκαία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί στην Κυβέρνηση, ότι έκανε τρομερή προσπάθεια για να έρθουν αυτά τα κονδύλια. Η συνεργασία που είχα με όλους τους Δημάρχους είναι εξαιρετική» τόνισε.

«Κοντός ψαλμός αλληλούια»

Όσο για την εκτίμηση του κ. Σταθάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5 μονάδες, σημείωσε: «Κοντός ψαλμός αλληλούια». Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ανέφερε πως είναι ένα ψηφοδέλτιο δυναμικό με ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν τι λένε, δεν λένε μπούρδες, από εμάς δεν θα ακούσετε άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.

«Στόχους βάλαμε για την μείωση φόρων, για την αύξηση επενδύσεων, τα πετύχαμε. Την επόμενη τετραετία στόχος είναι οι επενδύσεις στην υγεία και η αύξηση των μισθών. Στο τέλος της επόμενης τετραετίας, ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τους Βόρειους Ευρωπαίους» τόνισε.

«Ο πολίτης θα τα βάλει όλα κάτω και στο τέλος της ημέρας θα μας κρίνει. Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης;» ανέφερε.

Από τα Χανιά ξεκινάει ο Μητσοτάκης

Όπως επιβεβαίωσε η κα Μπακογιάννη, το Σάββατο 22 Απριλίου θα γίνει η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

«Ο Κυριάκος έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τα Χανιά. Έχει σημασία ένας πρωθυπουργός να ξέρει που είναι το αγκυροβόλιο στην Γαύδο, το έχω ξαναπεί αυτό.» ανέφερε.

Για τα Χανιά

«Οι στόχοι μου είναι κάθε φορά ψηλότερα» σημείωσε η κα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά με τους στόχους που θέτει για την επόμενη τετραετία.

Την προηγούμενη φορά όταν πολιτεύτηκα εδώ στα Χανιά, ο στόχος μου ήταν τα Χανιά να μπουν ξανά στο κέντρο του ενδιαφέροντος της κεντρικής πολιτικής εξουσίας. Το 2019 που ήρθα, διαπίστωσα πως πιο εγκαταλελειμμένο νομό δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου.

Έχω εκλεγεί σε τρεις διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και έχω αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει. Είχε μεγαλύτερη χρηματοδότηση το Καρπενήσι, η Ευρυτανία από τα Χανιά που είχαν δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς και ένα τρομερό αναπτυξιακό κεφάλαιο.

Κάναμε πάρα πολλά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ο ΒΟΑΚ φτάνει μέχρι το Καστέλι, προχώρησαν τα μεγάλα έργα των φραγμάτων, τώρα θα γίνει η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ, νομίζω ότι θα υπογραφεί και η πρώτη σύμβαση πριν τις εκλογές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά έχουμε κάνει.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και δεν προχωράνε τα έργα απάντησε:

«Στην περίπτωση της Αγοράς, πέσαμε πάνω στην αλλαγή της ιδιοκτησίας του Ακτωρα. Δεν είναι θέμα αρχαιολογίας είναι θέμα εξολοκλήρου της εταιρείας. Αλλά ναι, έχουμε πρόβλημα με ορισμένους εργολάβους διότι δεν υπάρχει προσωπικό.Φέρνουμε εργαζόμενους από άλλες χώρες»

Για τους μισθούς

«Είχαμε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, τρεις αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Δεσμευόμαστε για περαιτέρω αυξήσεις. Πραγματικά οι μισθοί στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλοί. Για να πάει καλά η όποια επιχείρηση πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι ευχαριστημένοι.

Για την ακρίβεια

Σχετικά με την πρωτοφανή ακρίβεια που δοκιμάζει τα νοικοκυριά, ανέφερε πως «Μας χτύπησε ένας διεθνής πληθωρισμός που χτύπησε αλύπητα την Ευρώπη, την Αμερική, αρχίζει σταδιακά και μειώνεται. Παλεύουμε με αυτόν τον πληθωρισμό και στην Ελλάδα και διεθνώς, έγιναν προσπάθειες, μετά από 10 χρόνια οι συνταξιούχοι πήραν παραπάνω χρήματα, μειώσαμε 50 φόρους και αυτές οι ελαφρύνσεις οφείλονται στην ανάπτυξη όσο σε μια φορεοειπρακτική πολιτική.

Για τα pass και τα voucher σημείωσε ότι «δεν είναι λύση αλλά είναι μία ανακούφιση. Εισάγουμε τα πάντα σε αυτήν την χώρα άρα μέχρι να γίνει η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών θα χρειαστεί χρόνος, δεν γίνεται σε τέσσερα χρόνια να αλλάξουμε τα πάντα. Αλλά αυτό που μας αναγνωρίζουν όλοι είναι πως είμαστε ένας λαός τόσο δοκιμασμένος από μνημόνια, κρίσεις κλπ κι όμως έχουμε φτάσει πλέον μια βαθμίδα πριν πάρουμε επενδυτική βαθμίδα.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:



zarpanews.gr

The post Ντόρα Μπακογιάννη: «Προκαλώ τον Σταθάκη να έρθει να συγκριθούμε» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα