Νοτοπούλου για Τουρισμό: “Οι επιχειρήσεις πέρσι ξεκινούσαν από το μηδέν, φέτος από το μείον”

Την ανησυχία της για το άνοιγμα του Τουρισμού στην Ελλάδα χωρίς ουσιαστικό πλάνο και τα απαραίτητα πρωτόκολλα εξέφρασε η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6.

Συζητώντας στην εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τον φόβο της οτι θα ζήσουμε για δεύτερη φορά το… «κάνουμε λάθος» του Άδωνι Γεωργιάδη,

όπως ανέφερε στην παραδοχή του για το περσινό άνοιγμα του τουρισμού, το οποίο είχε αρνητικό αποτέλεσμα τόσο στην οικονομία, όσο και στη δημόσια υγεία.

«Βρισκόμαστε σε μία εντεινόμενη κρίση», σχολίασε «με τον τουρισμό να δείχνει να εξελίσσεται χειρότερα από πέρσι, αφού εάν πέρσι οι επιχειρήσεις ξεκινούσαν από το μηδέν, φέτος ξεκινούν από το μείον, αφού υπάρχει τεράστιος όγκος χρεών. Εδώ έρχεται και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και τα εργαλεία ρευστότητας, ώστε να κινηθεί η αγορά. Άνοιγμα της τουριστικής αγοράς δεν σημαίνει αυτόματα οτι θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

Αν υπάρξει πολύ στοχευμένο σχέδιο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ρύθμιση του χρέους της, δόσεις αποπληρωμής, κούρεμα και άλλα εργαλεία, τότε δεν θα ανταπεξέλθουν πολλοί επιχειρηματίες.»

Ακόμη, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το πλάνο της, αφού εκθέτει εργαζόμενους, πολίτες και τουρίστες στον κορονοϊό, χωρίς να προβλέπεται ικανοποιητική απόδοση έστω στο οικονομικό κομμάτι:

«Ο πρωθυπουργός επιμένει εμμονικά σε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, όταν δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί. Είναι ικανοποιητική η αποδοχή της περσινής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΕ για αρνητικό τεστ για την είσοδο στη χώρα.

Χρειάζεται συστηματική ιχνηλάτηση με συνταγογράφηση μοριακών τεστ για τις οικογένειες και εκτεταμένα τεστ σε τουριστικούς προορισμούς και εργασιακούς χώρους. Ακόμη, δεν υπάρχει απάντηση για εμβολιασμούς εργαζομένων στον τουρισμό και πρωτόκολλα διαχείρισης προορισμού.

Χθες βγήκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για ξενοδοχεία καραντίνας, με ημερομηνία λήξης… σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον τουρισμό ως ευκαιρία για απευθείας αναθέσεις.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται βλακωδώς και αποσπασματικά. Μιλάμε για άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο τουρισμός είναι πρωτίστως θέμα εμπιστοσύνης στον προορισμό και στην ασφάλεια. Εντείνουμε τις πιέσεις μας και ευχόμαστε οι προτάσεις μας να εισακουστούν από την κυβέρνηση.»

Τέλος, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή εθνικής στρατηγικής στον τουρισμό, συζήτηση που θα λάβει χώρα και στη σημερινή ημερίδα του κόμματος (δείτε εδώ):

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση του σύριζα για εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, με ένα μοντέλο που ικανοποιεί τους καταναλωτές και φέρνει εισοδήματα και ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να βελτιωθεί και να διαφοροποιηθεί το τουριστικό προϊόν, το ανθρώπινο δυναμικό να εξειδικευθεί ακόμα περισσότερο και να συνδεθεί με τους άλλους τομείς της οικονομίας. Οι προκλήσεις και οι νέες συμπεριφορές των ταξιδιωτών είναι πολλές και πρέπει η νέα πολιτική να απαντά σε αυτές.

Οι αρχές τουριστικής ανάπτυξης και ο τρόπος που θα συνδεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι μία πρωτοφανής ευκαιρία η κυβέρνηση να μετατρέψει το παρόν μοντέλο του τουρισμού σε βιώσιμο και δίκαιο.»

zarpanews.gr

The post Νοτοπούλου για Τουρισμό: “Οι επιχειρήσεις πέρσι ξεκινούσαν από το μηδέν, φέτος από το μείον” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νοτοπούλου, Τουρισμό, “Οι,notopoulou, tourismo, “oi