Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβάτες – Αναφορές για τουλάχιστον 16 νεκρούς

Ένα αεροσκάφος με 72 επιβάτες συνετρίβη στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Ποκάρα, στο Νεπάλ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (15/01).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Indian Today», sto αεροσκάφος της εταιρείας Yeti που συνετρίβη μεταξύ του παλιού αεροδρομίου και του διεθνούς αεροδρομίου της Ποκάρα, επέβαιναν 68 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Plane crash

in #Nepal: A Yeti Air ATR72 aircraft flying to Pokhara from #Kathmandu has crashed, Aircraft had 68 passengers. pic.twitter.com/6MLBbDUPeE

— Sandeep Panwar (@tweet_sandeep) January 15, 2023

Πάντως, όπως αναφέρει το Reuters, το δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 της Yeti Airlines βρισκόταν καθ’ οδόν από το Κατμαντού, πρωτεύουσα της μικρής χώρας των Ιμαλαΐων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η τηλεόραση του Νεπάλ έδειξε πλάνο με πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από το σημείο της συντριβής, καθώς τα σωστικά συνεργεία και πλήθος κόσμου συγκεντρώνονταν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ακόμα, ένα ελικόπτερο των Αρχών συνδράμει τις έρευνες.

A total of 68 passengers & four crew members were on board the Yeti airlines aircraft that crashed between the old airport and the Pokhara International Airport, Sudarshan #Bartaula, spokesperson of Yeti Airlines: The Kathmandu Post#nepal pic.twitter.com/ap0Q02NivV

— Rahul Sisodia (@Sisodia19Rahul) January 15, 2023

Επί του παρόντος, κάποια πτώματα είχαν ανασυρθεί από την περιοχή στη δυτική Ποκάρα. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Στρατού του Νεπάλ, τον οποίο επικαλείται το δίκτυο του Sky News, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Πηγή:ieidiseis.gr

The post Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος με 72 επιβάτες – Αναφορές για τουλάχιστον 16 νεκρούς appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα