Νέος υποψήφιος του ΚΚΕ στα Χανιά ο Γιάννης Ντουνιαδάκης: “Θα είμαστε πραγματική, λαϊκή αντιπολίτευση”

Προεκλογική… καραμπόλα στο ΚΚΕ, με τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, μέχρι πρότινος υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, να κατεβαίνει τελικά υποψήφιος στα Χανιά, αφήνοντας έξω τον Φώτη Ρηγανάκο, σε μια εξέλιξη που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το κόμμα.

Ο κ. Ντουνιαδάκης μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Zarpa Radio 89.6 και τη Φανή Νικηφοράκη για ζητήματα πολιτικής

πριν τις εκλογές.

“Το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την αγανάκτηση του λαού. Σε αυτές τις διαδηλώσεις πρωτεργάτης ήταν το ΚΚΕ. Οι δημοσκοπήσεις, τις παρακολουθούμε αλλά πιστεύουμε ότι δεν δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις του κόσμου. Για μας το ποσοστό στις εκλογές όμως δεν είναι αυτοσκοπός”.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ τόνισε ότι τα διλήμματα που θέτουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ανούσια:

“Τα διλήμματα που βάζουν τα κυβερνητικά κόμματα δεν νομίζω να έχουν πέραση. Μιλούν για ανάγκη σταθερών κυβερνήσεων. Μα θα βρούν λύση και θα κάνουν σταθερές κυβερνήσεις, γιατί δεν έχουν διαφωνίες σε θέματα στρατηγικής. Η δική μου γενιά έχει εμπειρία, ποιος να φανταζόταν το ’80 ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνούσε με τη ΝΔ; Κι όμως, έγινε. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβέρνησε με ένα ακροδεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ. Δεν τίθεται πρόβλημα σταθερών κυβερνήσεων λοιπόν. Αλλά αυτές οι κυβερνήσεις είναι αντιλαϊκές, όλες τους”.

Το ΚΚΕ θα είναι μια πραγματική αντιπολίτευση, δήλωσε ο κ. Ντουνιαδάκης, ο οποίος απάντησε και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ:

“Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα πολιτικής που καθορίζεται από την ΕΕ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέρονται στη χώρα. Γι’ αυτό εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιες κυβερνήσεις αλλά θα βοηθούμε τον λαό στο να αντιδρά στα μέτρα που θα παίρνουν. Μια λαϊκή αντιπολίτευση θα είναι το ΚΚΕ, πραγματική. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να μπει στις ράγες των αστικών κομμάτων, έχουμε ξεκόψει κάθε πιθανότητα. Ο κ. Τσακαλώτος μπορεί να θέλει συζητήσεις και αγάπες, αλλά δεν θα πρέπει να τις περιμένει”.

Όσο για τα της Κρήτης, ο κ. Ντουνιαδάκης επισήμανε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, λειτούργησε ως βουλευτής όλης της Κρήτης, ενώ τα προβλήματα, όπως είπε, είναι τα ίδια με την υπόλοιπη χώρα:

“Η ακρίβεια δεν υπάρχει και στα Χανιά; Στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα ψώνια; Το ΚΚΕ έχει υποβάλει στη Βουλή συγκεκριμένα μέτρα μείωσης τιμών, μείωσης ΦΠΑ, αναστολής πλειστηριασμών. 700.000 πλειστηριασμοί θα γίνουν στη χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Να γίνουν λίγο πιο μετά. Αφού είναι όλοι δεσμευμένοι στις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Πήγαμε σήμερα στη ΔΕΔΙΣΑ, είδαμε πόσο ενδιαφέρον έδειξαν οι εργαζόμενοι για τις θέσεις του κόμματος. Το ΚΚΕ έχει έχει έναν βουλευτή στην Κρήτη και έχει κάνει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ερωτήσεις για προβλήματα του απλού λαού”.

Τέλος, ο υποψήφιος του ΚΚΕ επανέφερε τη θέση του κόμματος για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι αμερικάνικες βάσεις αποτελούν στόχο προτεραιότητας για το αντίπαλο της Δύσης στρατόπεδο.

zarpanews.gr

The post Νέος υποψήφιος του ΚΚΕ στα Χανιά ο Γιάννης Ντουνιαδάκης: “Θα είμαστε πραγματική, λαϊκή αντιπολίτευση” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα