Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα | Έπεσε σε ιαπωνικά χωρικά ύδατα

Στην εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου ανιχνεύθηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας και γνωστοποιήθηκε από ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι ο πύραυλος πέταξε ανατολικά από το Pyongsong στην επαρχία Νότια Pyongan. Δεν είναι σαφές ποια ήταν η εμβέλεια.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού της

Ιαπωνίας ανέφερε ότι ο πύραυλος έπεσε στην ιαπωνική ΑΟΖ, εντός των ιαπωνικών χωρικών υδάτων.

Η Σεούλ και η Ουάσιγκτον αναλύουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, για να αποσαφηνίσουν τι είδους πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, τονίζεται στην ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Λεπτά μετά την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε πυραυλική δοκιμή ως απάντηση για την προκλητική ενέργεια, συμπλήρωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ABC. Πρόκειται για την 15η δοκιμή πυραύλου φέτος και έχου πέσει συνολικά 22 πύραυλοι. Η τελευταία είχε γίνει πριν από 75 ημέρες.

Η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει αρκετούς άλλους πυραύλους φέτος, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, καθώς οι εντάσεις αυξάνονται σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα.

«Οι αρχές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ συνεργάζονται για να αναλύσουν την πορεία του τελευταίου πυραύλου» δήλωσαν οι επικεφαλής του στρατού της Νότιας Κορέας.

Ιαπωνία: Εκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Άμπε

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου με αφορμή την νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Ο πύραυλος αυτός ενδέχεται να έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος ενημερώθηκε όταν ο πύραυλος ήταν στον αέρα

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα ενώ ο πύραυλος βρισκόταν ακόμη στον αέρα», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα