Νέο κρούσμα κορονοϊού στους μετανάστες του Καλαθά: Τι προβληματίζει τους ειδικούς

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των 152 μεταναστών που φιλοξενούνται στην δημοτική κατασκήνωση Καλαθά μετά από ναυάγιο στα ανοικτά της Μεσσηνίας την περασμένη Παρασκευή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ανάμεσά τους εντοπίστηκε και νέο κρούσμα κορονοϊού ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να δινεργήσει νέα τεστ σε

όλους, πιθανότατα αύριο.

Οι μετανάστες παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά και παιδιά και βρέφη. Το γεγονός αυτό προβληματίζει τους ειδικούς, λόγω των συνθηκών διαβίωσης μέσα στις κατασκηνώσεις που ευνοεί την διάδοση του ιού, οι οποίες σε κάθε περίπτωση περιγράφονται πάντως ως αξιοπρεπέστατες σε σχέση με κλειστές δομές στην υπόλοιπη χώρα, όπου πολλοί από αυτούς πρόκειται να προωθηθούν.

Ήδη οι δύο θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί ενώ γίνεται προσπάθεια να απομονώνονται άμεσα και όσοι παρουσίαζουν συμπτώματα ίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες αυτοί είναι 81 άνδρες, 23 γυναίκες, 48 παιδιά κάτω των 18 χρόνων) που έρχονται κυρίως από Ιράκ, Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν.

zarpanews.gr

The post Νέο κρούσμα κορονοϊού στους μετανάστες του Καλαθά: Τι προβληματίζει τους ειδικούς appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα