Νεκταρίνια σε σφολιάτα με παγωτό καϊμάκι

30 Λεπτά, Εύκολο,  4 Άτομα

Υλικά:
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 ροδάκινα (ή αντίστοιχους γιαρμάδες ή νεκταρίνια ή ανάμεικτα)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ. χοντροτριμμένο
3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
½ λάιμ, τον χυμό
παγωτό καϊμάκι
20 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας οριζόντια μπροστά μας και τα κόβουμε στη μέση.
Τοποθετούμε ένα φύλλο σε ταψί

με λαδόκολλα. Απλώνουμε βούτυρο με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και απλώνουμε βούτυρο και ζάχαρη.

Καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο και απλώνουμε βούτυρο και ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τέσσερα φύλλα συνολικά. Καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα και ιδανικά βάζουμε βάρος από πάνω (λαδόκολλα με φασόλια) για να μείνουν όλα τα φύλλα επίπεδα. Ψήνουμε για 15΄-20΄. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά τέταρτα. Αν πρόκειται για νεκταρίνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, την ψιλοκομμένη μέντα και τον χυμό από το λάιμ. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Σπάμε τα φύλλα σφολιάτας σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια και τοποθετούμε ένα φύλλο στο πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τα νεκταρίνια, μια μπάλα παγωτό καϊμάκι, λίγη ακόμα σπασμένη σφολιάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

olivemagazine.gr

The post Νεκταρίνια σε σφολιάτα με παγωτό καϊμάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα