Νεφέλη Ορφανού: «Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό;» – Εξοργίζουν οι δηλώσεις της ηθοποιού | Video

| Video

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα είπε η Νεφέλη Ορφανού, γνωστή κυρίως από τη συμμετοχή της στο δημοφιλές σήριαλ “Ρετιρέ” της δεκαετίας του 90, για τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη. Οι δηλώσεις της ηθοποιού έχουν ξεκάθαρα “victim blaming” χαρακτήρα, επιρρίπτοντας δηλαδή ευθύνες στα θύματα.

Ειδικότερα, η Ελληνίδα ηθοποιός, μίλησε στην εκπομπή “Πρωινό μας” στον ΣΚΑΙ και εκτός από την επίρρηψη ευθυνών στα θύμαα δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο των δύο ηθοποιών, (Φιλιππίδη-Λιγνάδη).

Μεταξύ άλλων, τόνισε: “Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, ούτε θέλω να το ψάξω και ούτε και με ενδιαφέρει. Με τον Πέτρο ήταν μια εποχή που κάτι έχει συμβεί και είχα πολλά χρέη και μου είπε ο δικηγόρος μου πως αν δεν δώσω κάποια, μπαίνω φυλακή. Κλείστηκα στο καμαρίνι και πλάνταξα στο κλάμα.

«Εκείνη την ώρα μπήκε ο Πέτρος μου λέει τι συμβαίνει ποιος σε πείραξε;”. Μου έδωσε διπλό μισθό και όταν πήγα να του τα δώσω, μου τα πέταξε. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη διαδικασία. Έχω δει όμως και το “Πέτρο τι κάνεις” (σσ με λάγνα φωνή). Ο Πέτρος τι να σου κάνει μετά από αυτό;

Εγώ αυτά τα πράγματα τα είχα διαχωρισμένα. Από εδώ το ψωμί από εκεί το κρεβάτι. Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό; Και ήμουν σε ηλικία που θα μπορούσαν να με περάσουν στην κρεβατοκάμαρα. Γιατί δεν έγινε; Μου πρότειναν και εμένα να βγούμε αλλά έλεγα πως είμαι σε σχέση. Οπότε, εγώ προσωπικά έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και για τους δύο”.

Tα όσα είπε η ηθοποιός σχολιάστηκε στην εκπομπή με την Έλενα Χριστοπούλου να λέει:

«Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που αυτή τη στιγμή έχει βγει μπροστά κι έχουν πει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει φερθεί με τον τρόπο που έχει φερθεί. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά για ποιο λόγο η κυρία Ορφανού εκτίθεται τόσο περίεργα σε μια κάμερα. Ότι είναι αλλού το ψωμί και αλλού το κρεβάτι κάποιες γυναίκες το ξέρουν, ευτυχώς οι πιο πολλές. Δεν καταλαβαίνω όμως τι σημαίνει το “εμένα γιατί δεν με βίασαν;”».

Η Αφροδίτη Γραμμέλη είπε από την πλευρά της: «Εγώ δεν έχω βιαστεί στη ζωή μου, είμαι τυχερή γυναίκα. Δεν χρειάζεται να με βιάσει κάποιος για να υπερασπιστώ τις γυναίκες που βίασαν άλλοι άντρες. Είμαστε γυναίκες, είμαστε άνθρωποι και θα ήθελα να ξανασκεφτεί αυτό που είπε. Δεν χρειάζεται να μας βιάσουν για να υπερασπιστούμε τις βιασμένες, κυρία Ορφανού.

Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο που μου χτύπησε πάρα πολύ άσχημα. Όταν είπε “αχ Πέτρο”, “ε, τι να κάνει και ο Πέτρος;”, τι φράση είναι αυτή ρε παιδιά; Δηλαδή τι; Ότι τα θέλανε; Αυτό θέλει να μας πει; Έχω τρελαθεί λίγο τώρα».

koutipandoras.gr, zappit.gr

The post Νεφέλη Ορφανού: «Εγώ γιατί δεν υπέστην βιασμό;» – Εξοργίζουν οι δηλώσεις της ηθοποιού | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα