Νέα μεγάλη διάκριση για τον Χανιώτη Στέφανο Καμηλάκη στο πρωτάθλημα γαλλικού μπιλιάρδου!

Μεγάλη διάκριση για το Χανιώτικο μπιλιάρδο η επιτυχία του Στέφανου Καμηλακη πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας γαλλικού 3σποντου που έγινε στην Αθήνα.

Οι 32 καλύτεροι αθλητές από την χώρα συναγωνιστήκαν μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, μιας και οι αθλητές του γαλλικού μπιλιάρδου φημίζονται για το ήθος τους.

Ο Χανιώτης άσσος μας εδώ και 10ετιες εκπροσωπεί την πόλη μας σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα, και την εκπροσωπεί επάξια, όχι μόνο με την

αγωνιστική του αξία, μιας και αυτή είναι αναμφισβήτητη, αλλά κυρίως λόγο του ήθους του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Στέφανος αποτελεί στολίδι πολύτιμο για την πόλη τον Χανίων. Το ήθος, η έμφυτη ευγένεια του, η πηγαία καλοσύνη του, η πραότητα του, αναγκάζουν όλους τους αντιπάλους του, που τους αποκαλεί συναγωνιστές του ο ίδιος να υποκλίνονται ενώπιων του.

Ο Στέφανος έχει στα χείλη του μια φράση, ( ενδεικτική του επιπέδου του ) ενός μεγάλου φιλόσοφου , του Αριστοτέλη : «όπου άμιλλα ενταύθα και νίκη εστίν», δηλαδή όπου υπάρχει άμιλλα υπάρχει και νίκη, σηματοδοτεί ότι το δημιουργικό κάτω από ευγενή ανταγωνισμό. Διότι κατά τον Αριστοτέλη άμιλλα είναι να φτάσει κανείς τον άλλον – αυτόν που θαυμάζει, που τον έχει ως πρότυπο και να τον ξεπεράσει χωρίς να αισθάνεται φθόνο αν ο άλλος τον ξεπερνάει.

Ο Στέφανος καμηλακης πέτυχε σπουδαίες νίκες κατά την διάρκεια των αγώνων, και εύκολα μπήκε την 8αδα επικρατώντας 40- 26 του Μαρακη Γιωργου.

Ο Χανιώτης άσσος περισσότερο από ατυχία δεν βρέθηκε μέσα στην 4αδα, μιας και στο κρίσιμο αγώνα έχασε στις λεπτομέρειες από τον Βεβέ Δημήτρη.

Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Αποστολέας Δημήτρης, 2ος ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος , ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο ο Βεβες.

Ο Στέφανος Καμηλακης ολοκλήρωσε τους αγώνες με καλύτερο μουαγεν 1,429 που ήταν το 2ο καλύτερο , ενώ ο μέσος ορος του ήταν 0,887

Λίγα λόγια για το Τρίσποντο :

Παραλλαγή του γαλλικού μπιλιάρδου (carom, carambolage, το τραπέζι χωρίς τρύπες με τις τρεις μπάλες).

Στο κανονικό γαλλικό, στόχος είναι η μπάλα μας να πετύχει τις άλλες δύο. Αυτό λέγεται καραμπόλα. Στο τέλος, όποιος φτάσει πρώτος τον απαιτούμενο, προσυμφωνημένο, αριθμό από καραμπόλες, είναι και ο νικητής.

Στο τρίσποντο, καραμπόλα μετριέται μόνο αν η μπάλα μας χτυπήσει τρεις φορές σε σπόντα προτού βρει την τελευταία από τις άλλες δύο μπάλες (κάπου στην διαδρομή, πριν τις τρεις σπόντες, μετά ή ενδιάμεσα, εννοείται ότι έχει χτυπήσει και την πρώτη). Αυτή η καραμπόλα λέγεται και τρίσποντη.

Τρίσποντο παίζουν οι πολύ σπουδαίοι παίκτες, διότι είναι δύσκολο, και εκτός από το ότι πρέπει να κατέχεις γενικά το άθλημα, απαιτείται συγκροτημένη σκέψη, λόγω των υπολογισμών που χρειάζονται.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα