Νέα διαμαρτυρία ετοιμάζει το Σωματείου Επισιτισμού Χανίων: «Διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε»

Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων συνεδρίασε με βάση τα παραπάνω την Παρασκευή 23/1 και αποφάσισε την κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Χανίων την Τετάρτη 27/1 στις 10:30π.μ. ώστε να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματα του, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε 9 μήνες αντιμέτωποι με την ανεργία και την έλλειψη εισοδήματος που να μας επιτρέπει να επιβιώσουμε. Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης τελείωσαν.

Τα επιδόματα

ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς
ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός με τις προϋποθέσεις που βάζει.

Την ίδια στιγμή φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να
συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά. Στους χώρους δουλειάς που παραμένουν σε λειτουργία, η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο, ενώ τα μέτρα προστασίας είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα, την ίδια ώρα η πανδημία θερίζει. Την ίδια ανασφάλεια βιώνουμε όλοι όσοι ακούμε εμβόλια και εμβόλια δεν θα δούμε για πολλούς ακόμη μήνες.

Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ! Η διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να γίνει πιο ισχυρή, πιο μαζική, πιο αποφασιστική.

Τα Σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, παλεύουμε και απαιτούμε:

 Να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών. Να γίνουν μαζικές
προσλήψεις στον ΟΑΕΔ.

 Εισόδημα για όλους. Επέκταση επιδόματος για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι
επιχειρήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση του επιδόματος στα 600 ευρώ.

 Καμία απώλεια θέσεων εργασίας, να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι εποχικοί συνάδελφοι
είτε δούλεψαν είτε ήταν σε αναστολή.

 Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, υποχρεωτική.
Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων συμπορεύεται με δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά
Σωματεία του κλάδου σε όλη την χώρα και καλεί σε συμπόρευση τα Σωματεία του Νομού Χανίων που έχουν εποχικά εργαζομένους, ώστε κάθε συνάδελφος να έχει εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής του! Τα μέτρα που οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους αυτή την ώρα θεσπίζουν, έρχονται για να μείνουν. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ να πληρώσουμε τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.

Καλούμε τα Σωματεία του Νομού Χανίων που έχουν εποχικά εργαζομένους, τους συνάδελφους στα Ξενοδοχεία, στο Αεροδρόμιο που έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, στα τουριστικά γραφεία, το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, να συμπορευθούν μαζί μας και να στηρίξουν τον αγώνα των όλων εργαζομένων για την εξασφάλιση του εισοδήματος μας!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενάντια σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Παλεύουμε για την ισχυροποίηση των Σωματείων μας, ώστε να δοθεί νέα πνοή στον αγώνα, να δυναμώσει η φωνή όλων των εργαζομένων. Αποφασίζουμε από κοινού το πλαίσιο πάλης εκείνο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες μας. Οργανώνουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για την κάλυψη και την υπεράσπιση των αναγκών αυτών.

Τίποτε δεν έγινε ποτέ χωρίς σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.
Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

 Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες
προϋποθέσεις.

 Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους.

 Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας,
στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

 Υπογραφή ΚΣΣΕ με 5νθημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.

 Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο.

 Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε
νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι
ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση όλου του
προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.

zarpanews.gr

The post Νέα διαμαρτυρία ετοιμάζει το Σωματείου Επισιτισμού Χανίων: «Διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα