“Να αδειάζετε τον λογαριασμό στο τέλος του μήνα” – Αντιμετώπιση εισπρακτικών και άλλες συμβουλές στο δημαρχείο Χανίων | Photos

Ημερίδα στο Δημαρχείο Χανίων, με στόχο την ενημέρωση και την παροχή νομικών συμβουλών στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, με τη συνδρομή νομικού συμβούλου της και κοινωνικής λειτουργού, πληροφόρησε τους πολίτες για νομικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων και όχι μόνο.

“Υπάρχουν πολλά νομικά εργαλεία που παρέχει η πολιτεία για να βοηθήσει τους πολίτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, αλλά πολλές φορές αυτά

μοιάζουν με κινούμενη άμμο. Εμείς συμβουλεύουμε σήμερα τους πολίτες για να μάθουν πώς να επωφεληθούν,  χωρίς να υποπέσουν σε παγίδες. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια του ευεργετήματος πενίας που δίδεται από κάθε νομικό σύλλογο σε κάθε περιφέρεια, κάποιος που έχει εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να ζητήσει δωρεάν νομική βοήθεια ώστε να βρεθεί λύση στο όποιο πρόβλημά του“, δήλωσε ο Γιώργος Ηγουμενάκης, νομικός σύμβουλος της ΕΝΚΑ.

Ο κ. Ηγουμενάκης

“Στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ έχουμε αναλάβει σειρά συνοδευτικών μέτρων για την εξάλειψη της φτώχειας και παρέχουμε νομικές συμβουλές και για την διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού”, τόνισε η Πηνελόπη Μιχελάκη, στέλεχος της Ενωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης.

Εισπρακτικές και χρέη

“Το σημαντικότερο είναι να δηλώσει κανείς έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο. Υπάρχει πλαφόν 1000 ευρώ και θα μπορεί να το προστατέψει. Και για το μέρος από 1000 ως 1500, έχει δικαίωμα η τράπεζα να κατασχέσει τα μισά, δηλαδή 250 ευρώ. Είναι το μόνο όπλο μας εναντίων των δανειστών και εμείς συνιστούμε στο τέλος κάθε μηνός ο πολίτης να μην έχει στο τραπεζικό υπόλοιπό του τίποτα, ώστε να μη βασιστούν σε αυτό και να κατασχέσουν το βιος του”, ανέφερε ο κ. Ηγουμενάκης.

“Σήμερα δίνουμε οικονομικές και νομικές συμβουλές για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ. Θέματα όπως η υπερχρέωση, η ρύθμιση οφειλών και άλλα οικονομικά θέματα, ενώ εγώ θα μιλήσω για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των ωφελούμενων, αλλά και για την αντιμετώπιση της οικογενειακής βίας. Το εισόδημα του εκάστοτε ζευγαριού έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικογένεια”, δήλωσε η Παρασκευή Ευθυμίου, κοινωνική λειτουργός της ΕΚΠΕ.

Η κα Ευθυμίου

“Εδώ και καιρό οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν έχουν πάρει όσα δικαιούνταν εξαιτίας του προβλήματος που έχει προκύψει με την ανάθεση του έργου, αλλά τουλάχιστον πραγματοποιούνται τα συνοδευτικά μέτρα. Οι νομικές συμβουλές που δίδονται σήμερα θα βοηθήσουν στη θωράκιση των ανθρώπων”, ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη. zarpanews.gr

The post “Να αδειάζετε τον λογαριασμό στο τέλος του μήνα” – Αντιμετώπιση εισπρακτικών και άλλες συμβουλές στο δημαρχείο Χανίων | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Να, ” – Αντιμετώπιση, Χανίων | Photos,“na, ” – antimetopisi, chanion | Photos