Μωβ μέδουσες: «Με έτσουζε λες και μου έριξαν βιτριόλι», λέει γυναίκα που την τσίμπησαν

«Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι, τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η Ευαγγελία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το τσίμπημα που δέχτηκε από μωβ μέδουσα, πριν λίγες μέρες όταν και είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Πάχη στα Μέγαρα.

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το τσίμπημα της άφησε σημάδι στο δέρμα.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί από την παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες, ενώ τις τελευταίες μέρες μωβ μέδουσες εντοπίζονται και σε παραλίες της Αττικής, όπως σε Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Νέα Μάκρη.



«Πολλές φορές τα νημάτιά τους επειδή είναι διάφανα δεν μπορεί να τις εντοπίσει ο κολυμβητής»
Από πλευράς του, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Ωκεανογραφίας & Θαλάσσιων βιοεπιστημών Δρόσος Κουτσούμπας, ανέφερε ότι «πολλές φορές τα νημάτιά τους επειδή είναι διάφανα δεν μπορεί να τις εντοπίσει ο κολυμβητής και για αυτόν τον λόγο έχουμε την επαφή στο σώμα και προκαλεί πόνο».

«Είναι σαν διαφανής ομπρέλα με τα πλοκάμια τους που έχουν κνιδοκύτταρα με κνιδώδες υγρό το οποίο το έχουν προκειμένου να συλλάβουν τη λεία τους» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Μωβ μέδουσες: «Με έτσουζε λες και μου έριξαν βιτριόλι», λέει γυναίκα που την τσίμπησαν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα