Μουντιάλ 2022: Οι διοργανωτές είναι έτοιμοι ακόμα και για… χημική επίθεση

Το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις των τελευταίων ετών, όμως υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα των φιλάθλων που έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην διεξαγωγή του. Έτσι το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου θα βρίσκονται εκεί για να αγωνιστούν αλλά και πολιτικά πρόσωπα για να παρακολουθήσουν, εντείνει τις ανησυχίες για την πιθανότητα επίθεσης.

Δυνάμεις ασφαλείας και εμπειρογνώμονες από δεκαπέντε ξένες κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με την οικοδέσποινα χώρα, συμμετείχαν στην άσκηση ασφαλείας

«Watan», που διοργανώθηκε από την Κυριακή έως σήμερα. Το παρόν έδωσαν αντιπροσωπίες από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, όπου ανάμεσα σε άλλα η άσκηση περιλάμβανε προσομοίωση χημικής επίθεσης σε γήπεδο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Χθες τρεις Πακιστανοί πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ σε ατύχημα με γερανό κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας, 24 ημέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 (20/11-18/12) στο Εμιράτο, ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν συμμετείχαν στην άσκηση ασφαλείας «Watan».

Λεπτομέρειες για το δυστύχημα δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα αλλά μαρτυρίες φίλων των τριών πυροσβεστών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι επέβαιναν σε γερανό που κατέρρευσε στο λιμάνι Χαμάντ της πρωτεύουσας Ντόχα. Η αρμόδια επιτροπή για την ασφάλεια του Μουντιάλ 2022 διαβεβαίωσε στο Twitter ότι η άσκηση «Watan» έδειξε «τις ικανότητες, την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολιτικών αρχών να αντιμετωπίσουν όλα τα σενάρια».

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης που διαχειρίζεται τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, Αμερικανός στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, έδωσε το παρόν στο Κατάρ και «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Κατάρ να εξασφαλίσει ένα ασφαλές Παγκόσμιο Κύπελλο».

Τέλος ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε ότι «όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στο Κατάρ, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό». Μιλώντας στο «Olé Sports Summit», την αθλητική συνάντηση που διοργανώνει η εφημερίδα της Αργεντινής «Ole», θέλησε να τονίσει ότι το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου!»

ieidiseis.gr

The post Μουντιάλ 2022: Οι διοργανωτές είναι έτοιμοι ακόμα και για… χημική επίθεση appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022,mountial 2022