Μόσχα: Με 800 κιλά τρόφιμα, 1.500 υπαλλήλους, χρυσή σκάλα και το κρεβάτι του έφτασε ο βασιλιάς Σαλμάν | Photos

Στο ιστορικό πρώτο ταξίδι του στη Ρωσία κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.

«Η επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλιά και της μεγάλης αντιπροσωπείας του θεωρείται ιστορική και είναι η πρώτη του επικεφαλής του βασιλείου στη Ρωσία. Σημαντικές συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν στη διάρκειά της, συμφωνίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών» δήλωσε ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών σε συνάντησή του με την πρόεδρο της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Ο βασιλιάς έφτασε στη Μόσχα την Τετάρτη και την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν το τετ-α-τετ διοργανώθηκε επενδυτικό φόρουμ με περισσότερες από 200 ρωσικές και σαουδαραβικές εταιρείες να συμμετέχουν.

Όπως γράφει το Bloomberg, ο βασιλιάς Σαλμάν έφερε μαζί του αντιπροσωπεία με… 1.500 μέλη, μια χρυσή σκάλα και τα δικά του χαλιά. Μάλιστα την ώρα που κατέβαινε η κυλιόμενη σκάλα δυσλειτούργησε κι λετσι ο 81χρονος βασιλιάς χρειάστηκε να κατέβει τα υπόλοιπα σκαλιά με τα πόδια.

Στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ο βασιλιάς έφτασε με μεγάλη αυτοκινητοπομπή που συνοδευόταν και από αυτοκίνητα της ρωσικής αστυνομίας.

Όπως αποκάλυψε ανώνυμη πηγή Bloomberg, το πολυτελές αεροσκάφος που μετέφερε τον Σαουδάραβα βασιλιά θα κάνει καθημερινά τη διαδρομή Ριάντ – Μόσχα προκειμένου να μεταφέρει τις απαραίτητες προμήθειες, ενώ ήδη έχει μεταφέρει στη Ρωσία περίπου 800 κιλά τρόφιμα.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Σαλμάν έχει ήδη φροντίσει ώστε μέρος του προσωπικού στο ξενοδοχείο Four Seasons που θα καταλύσει να αντικατασταθεί με έμπιστο προσωπικό, που γνωρίζει ακριβώς πώς θέλει να απολαμβάνει τον καφέ του.

Την ίδια… «τύχη» είχαν και τα έπιπλα του ξενοδοχείου, καθώς ο βασιλιάς Σαλμάν έφερε μαζί και το κρεβάτι του, γιατί μόνο σε αυτό θέλει να κοιμάται.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα