Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι, μετρημένα τα μέτρα

Να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για το εύρος του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ επιδίωξε σήμερα, Τρίτη (30/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα μίλησε για δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ενώ υποστήριξε ότι Πούτιν και Ερντογάν επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στη χώρα μας.

Με φόντο τη χθεσινή παραδοχή από την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν

ότι πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή παρέμβαση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί το πακέτο που είχε προτείνει προ επταμήνου, για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεση της τιμής του από αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος.

« Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», συνέχισε. «Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που εξελίσσεται διεθνώς, με «μαύρα σύννεφα να προοιωνίζονται έναν δύσκολο χειμώνα», όπως είπε. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή απειλή στρατηγικού χαρακτήρα την πολιτική της Ρωσίας, η οποία όπως είπε, επιδιώκει την αποσταθεροποίηση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ενώ άσκησε κριτική και στην Τουρκία, κατηγορώντας τη για τη στρατηγική της στο μεταναστευτικό.

«Είναι οργανωμένοι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια», σημείωσε. «Ο κος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε ο Ερντογάν, που έχει δηλώσει πως θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς προστατεύουμε τα σύνορά μας, να κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα».

«Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό το καλοκαίρι, αλλά και τις πυρκαγιές. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το διεθνές περιβάλλον προοιωνίζει ένα δύσκολο χειμώνα.

ieidiseis.gr

The post Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι πόροι μας δεν είναι ανεξάντλητοι, μετρημένα τα μέτρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα