Μητσοτάκης σε Μπλίνκεν: Ράγισε η καρδιά μας με το σεισμό στην Τουρκία

Φιλοφρονήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφορές στην Τουρκία από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πριν τη συνάντηση τους στο Μαξίμου.

Ο κ. Μπλίνκεν εξήρε τη συνδρομή της Ελλάδας στην Ουκρανία και τόνισε πως αυτό είναι το σημαντικότερο θέμα για τη Δύση. Χαρακτήρισε την Ελλάδα

πυλώνα σταθερότητας και υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υπουργός σχολίασε μάλιστα μία φωτογραφία που είχε ο πρωθυπουργός στο γραφείο του από την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Είπε συγκεκριμένα ότι η ομιλία αυτή του έχει μείνει αξέχαστη.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν ανέχονται αλλαγή συνόρων, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα όσον αφορά τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την Ουκρανία με κάθε τρόπο και με στρατιωτικά μέσα. ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η Ευρώπη δεν θα εξαρτάται τόσο από το ρωσικό αέριο και υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας όσον αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

Ανέφερε επίσης ότι θα μιλήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά για την Τουρκία. “Ράγισε η καρδιά μας με όσα είδαμε να συμβαίνουν στη γειτονική χώρα και είμαστε από τους πρώτους που βοηθήσαμε”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό.

O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφάνισε πυρετό λόγω κρυολογήματος και δεν θα παραστεί στο δείπνο που παραθέτει ο κ.Μητσοτάκης, στον κ.Μπλίνκεν, για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ο κ. Δένδιας είναι αρνητικά και η συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στο δείπνο επομένως θα παραστούν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος και η πρέσβης της χώρας μας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, αλλά και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζωρτζ Τσούνης.

news247.gr

The post Μητσοτάκης σε Μπλίνκεν: Ράγισε η καρδιά μας με το σεισμό στην Τουρκία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα