Μητσοτάκης: Κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι – Η ομιλία του πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα | Video

Την συμβολή της ΕΛΑΣ στην διαφύλαξη των συνόρων μας και την θωράκιση της χώρας από κάθε είδους επιβουλή υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε επίσης, ότι κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι.

Αναφέρθηκε στο καίριο έργο που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ

λέγοντας ότι η ασφάλεια όλων μας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι πολιτικές μας πρέπει να προσαρμόζονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τόνισε ακόμα ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση η ασφάλεια για την άσκηση κάθε δικαιώματος των πολιτών.

Η ΕΛΑΣ είπε το τελευταίο διάστημα επωμίστηκε 3 νέες αποστολές. Την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά την διάρκεια της πανδημίας, την διαχείριση των φυσικών καταστροφών αλλά και την φύλαξη των συνόρων.

Ειδικά για το τελευταίο θύμισε όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020 από την Τουρκία στον Έβρο με την εργαλειοποίηση των μεταναστών.

«Την αποστολή αυτή», είπε, «υπηρετεί άγρυπνα η ΕΛΑΣ φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα σύνορά μας».

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2022.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα περιστατικά κακοποίησης παιδιών και γυναικών είπε ότι οξύνονται οι απαιτήσεις και οι ευαισθησίες των πολιτών και σε αυτούς τους τομείς αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. «Σήμερα, ευτυχώς προκαλούν τεράστια κατακραυγή αλλά και μια μεγάλη πίεση δικαιολογημένη στους κρατικούς μηχανισμούς για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να σας στηρίξει ηθικά και υλικά στην αποστολή σας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας και η τρομοκρατική βία έχει ξεριζωθεί. Τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες τους και δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια έχουν εκκενωθεί».

Για το θέμα των δημόσιων συναθροίσεων εκτίμησε ότι εξισορροπήθηκε η κατάσταση και πως έχει βρεθεί μια χρυσή τομή στο δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση χωρίς να διαταράσσεται η οικονομική ζωή της πόλης.

Για τα ειδεχθή εγκλήματα που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι πολλές οι πρόσφατες υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη αλλά εξιχνιάστηκαν χάρη στον επαγγελματισμό και την ταχύτητα των αστυνομικών.

«Κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», υπογράμμισε.

Για τις καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών είπε ότι διερευνήθηκαν και έκανε ειδική αναφορά στις κάμερες που έχουν ενσωματωθεί στις στολές των αστυνομικών για να υπάρχουν ακλόνητα πειστήρια και να εξετάζονται τυχόν αυθαιρεσίες. «Δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται με εξάντληση της αυστηρότητας».

Ειδική αναφορά έκανε στην υπόθεση της Ομόνοιας η οποία όπως είπε έχει ζητήσει να προχωρήσει με ταχύτητα. Απευθυνόμενος στους αστυνομικούς είπε: «Μην αφήνετε τους λίγους να κηλιδώνουν το όνομά σας. Αρκεί ένα μόνο λάθος για να σκιάσει δεκάδες εκατοντάδες επιτυχίες. Η αστυνομία είναι θεσμός που υπηρετεί την δημοκρατία και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση».

«Η αστυνομία είναι πυλώνας εσωτερικής σταθερότητας, πρόσθεσε. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι τέλεια και υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η ΕΛΑΣ. Η αντιμετώπιση της βίας είναι ένα δύσκολο έργο και την μάχη αυτή δίνετε κάθε μέρα θρηνώντας και συναδέλφους σας», είπε ακόμα.

Ζήτησε από όλους να είναι λίγο φειδωλοί στην κριτική και είπε ότι η χώρα μας προσπαθεί κάθε μέρα να αντιμετωπίζει κάθε απειλή που διαγράφεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της.

Το έγκλημα δεν σταματά στην μεθόριο, είπε κάνοντας αναφορά στις κυβερνοεπιθέσεις και το οργανωμένο έγκλημα.

«Η ασφάλεια και στον κυβερνοχώρο θα απαιτήσει την ανάπτυξη και της ΕΛΑΣ και άλλων δομών του κράτους και νέα εργαλεία. Η ασφάλεια είναι μια καθημερινή μάχη για την ελευθερία και την δημοκρατία. Ο αυταρχισμός εχει δημιουργήσει ανελεύθερα καθεστώτα που επιτίθεται στις δημοκρατίες. Η δημοκρατία δέχεται επίθεση σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Πηγή:newsit.gr

The post Μητσοτάκης: Κανένα σοβαρό έγκλημα δεν θα μείνει στο σκοτάδι – Η ομιλία του πρωθυπουργού για την εγκληματικότητα | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα