Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού

Δηλώσεις μετά την σύσκεψη που είχε για δεύτερη φορά σήμερα στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο εμπρησμού στην μεγάλη φωτιά της Πεντέλης.

«Είχαμε», είπε, «μια πολύ δύσκολη φωτιά στην Πεντέλη και θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους όσους με αυτοθυσία έδωσαν την μάχη στο πεδίο πρώτα απ όλα τους  πυροσβέστες μας τους εθελοντές μας, τους αστυνομικούς μας τους πολίτες. Πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφισαν τις εντολές για εκκένωση και έμειναν να προστατεύσουν την περιουσία

τους.

Είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. ξεκίνησε στην Πεντέλη αλλά μπήκε με ταχύτητα στον αστικό ιστό οι αρμόδιοι έκαναν ό,τι μπορούσαν με έγκαιρη παρουσία και με καλύτερο συντονισμό από ότι είχαμε δει στο παρελθόν. Με αυτη την λογική θα συνεχίσουμε και στις επόμενες. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για την φωτιά στα Μέγαρα και την Σαλαμίνα. ίιμαστε σε μια περίοδο που έχουμε 50-60 φωτιές την ημέρα. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεφύγουν.

Για τα αίτια είπε: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο του εμπρησμού».

Θα αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές με ταχύτητα 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Οι ζημιές ειναι περιορισμένες και ο κρατικος μηχανισμός θα κινηθεί ταχύτατα για να αποζημιώσει όσους υπέστησαν ζημιές. Δεν μπορούμε να πουμε τίποτα παραπάνω μέχρι να γίνει η καταγραφή των ζημιών και θα γίνει με μεγάλη ταχύτητα. Οι εκκενώσεις έγιναν με απόλυτη ασφάλεια με την στήριξη της ΕΛΑΣ για να προστατεύσουν το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή.

Δεν θα κάνω αξιολογική κρίση την ώρα της μάχης. Θα σας πως με βεβαιότητα είναι ότι υπάρχει καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και συντονισμού. είναι μια ομαδική δουλειά όλοι είναι στο ίδιο επιχειρησιακό κέντρο όλοι οι αρμόδιοι στον ίδιο χώρο και αυτή είναι η πεμπτουσία του συντονισμού. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που πλήττεται από πυρκαγιές εμείς κάθε μέρα κάθε εβδομάδα πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο της υπηρεσιακής μας ετοιμότητας».

newsit.gr

The post Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα