Μητσοτάκης εκτός ελέγχου, ειρωνικός για πολίτες και πυρόπληκτους

«Αλαζόνας, αποσταθεροποιημένος και αμετανόητος». Με αυτό το τρίπτυχο των «3Α» χαρακτηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη μετά τη χθεσινή κοινοβουλευτική σύγκρουση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Κουμουνδούρου

Κάνοντας «ταμείο» από τη μάχη στη Βουλή, συνεργάτες του κ. Τσίπρα στέκονται στην εμφανή, όπως την χαρακτηρίζουν, αδυναμία κατανόησης της καταστροφής και την αλαζονική σε πολλές εκφράσεις συμπεριφορά και ρητορική του Πρωθυπουργού, η οποία «ακύρωσε στην

πράξη την υποκριτική συγγνώμη του». Με τον τρόπο αυτόν επιχειρούν να πλήξουν προσωπικά το προφίλ του επικεφαλής του «επιτελικού κράτους», με τον κ. Τσίπρα πέρα από την προσωπική κριτική να επιμένει στην επικέντρωση όλων των ευθυνών στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και όχι στον επιμερισμό τους σε υπουργούς – εξιλαστήρια θύματα.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας «είστε ένας Πρωθυπουργός που την ώρα της τραγωδίας δεν μπορεί να νοιώσει την αγωνία. Ανεβήκατε στο βήμα χαμογελώντας, Είναι χαμόγελο επιτυχίας; Χαμόγελο ειρωνείας; Το χαμόγελο αυτό πολλαπλασίασε τον φόβο, την απόγνωση και την οργή. Είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος; Είναι ασέβεια στους πολίτες».

Χαρακτηριστικό είναι πως αν και ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φωτίσει την «συγγνώμη» του, απέφυγε παρά το διαρκές πρέσινγκ τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του συνόλου της αντιπολίτευσης να απαντήσει στο ερώτημα σε ποια λάθη αφορά.

Η αποστροφή του δε πως «πείτε μας πού κάναμε λάθος» και πως «ο σχεδιασμός μας πέτυχε» αποτελεί σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση το αποκορύφωμα της αλαζονείας και απόδειξη της προσχηματικής συγγνώμης, κομμένης και ραμμένης για επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής.

Στην Κουμουνδούρου στέκονται επιπλέον σε επτά σημεία:

– Μαζί με τα εκατομμύρια στρέμματα δάσους και τα χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, στις φλόγες των πυρκαγιών έγινε στάχτη και το όλο κυβερνητικό αφήγημα για το «αποτελεσματικό επιτελικό κράτος». Το νέο «επιτελικό» μοντέλο διακυβέρνησης δέχθηκε σφοδρά πυρά από το σύνολο της αντιπολίτευσης, ενώ εκτιμάται πως έχει απαξιωθεί πλέον στα μάτια των πολιτών, με τον κ. Τσίπρα να το χαρακτηρίζει «ανέκδοτο».

– Η έλλειψη ενσυναίσθησης για την καταστροφή έδωσε τη θέση της στον χλευασμό προς τους πολίτες: Η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη πως «κάθε πολίτης θέλει και ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό του» είναι ενδεικτική της αμετροέπειας και της αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, που θύμισε τις… ελικοπτέράδες του για να πάει στην Επίδαυρο από τις διακοπές του στην Αντίπαρο ώστε να παρακολουθήσει παράσταση του προφυλακισμένου Λιγνάδη.

– Για πολλοστή φορά το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο επιβεβαιώνεται πως έχει σπάσει οριστικά, αφήνοντας τη θέση του για ένα αντικυβερνητικό και σε αρκετές περιπτώσεις υπό διαμόρφωση αντιδεξιό μέτωπο. Ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε τα πυρά συλλήβδην της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κρατικής μηχανής στις καταστροφικές πυρκαγιές.

– Επιβεβαιώθηκε η αναμενόμενη από την Κουμουνδούρου προσπάθεια αντιπερισπασμού με καταφυγή στην τραγωδία στο Μάτι. Ωστόσο, η «κυνική τυμβωρυχία» και η σύγκριση καμμένων στρεμμάτων με φέρετρα εκτιμάται ότι γύρισε μπούμερανγκ στη ΝΔ, καθώς πέραν της αναγνώρισης της πολιτικής ευθύνης από το 2018 και της κρίσης των πολιτών στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε τίποτα να πει για τα ερωτήματα που θέτουν σήμερα οι πολίτες για την καταστροφή, με τον κ. Τσίπρα να κάνει λόγο για «λευκή πετσέτα». Το έλασσον κακό με αναδρομή σε αναγνωρισμένα λάθη στο παρελθόν δεν πάει μακριά ως επιχείρημα όταν στο παρόν τα έχεις κάνει μπάχαλο, σημειώνουν από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας για το γεγονός ότι διατήρησε στις θέσεις τους και αναβάθμισε του επιχειρησιακούς πρωταγωνιστές την τραγωδίας δηλαδή τον Κ.Τσουβάλα (γ.γ πολιτικής προστασίας σήμερα) και τον Στ.Κολοκούρη (αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος), οι οποίοι είχαν αποπεμφθεί από τον κ. Τσίπρα.

– Η σχεδόν ταύτιση θέσεων, κριτικής και προτάσεων με το Κίνημα Αλλαγής και την κα Γεννηματά προς το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και τους χειρισμούς της κρατικής μηχανής του «επιτελικού κράτους».

– Στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν τον επικείμενο ανασχηματισμό, ακόμα και τις επόμενες μέρες, ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας επιχείρησε με πολλαπλές αναφορές να τον «κάψει». Αξιοσημείωτο στην κόντρα αυτή ήταν το γεγονός ότι παρά τη σφοδρή επίθεση στον κ. Μητσοτακη για τον κ. Χρυσοχοΐδη που καθόταν δίπλα του στα υπουργικά έδρανα, ο πρώτος δεν βρήκε ούτε μία λέξη υποστήριξης για τον υπουργό του.

– Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον από την Κουμουνδούρου στην νέα επέλαση της πανδημίας και την «παταγώδη αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος». Οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα θα τεθούν επί τάπητος στην συνεδρίαση του σημερινού Πολιτικού Κέντρου υπό την Προεδρία του κ. Τσίπρα, όπου θα χαραχτεί και η γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα απέναντι στις διχαστικές πολιτικές του Μεγάρου Μαξίμου.

The post Μητσοτάκης εκτός ελέγχου, ειρωνικός για πολίτες και πυρόπληκτους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα