Μητσοτάκης: Δωροκάρτα 150 ευρώ στους νέους 18 – 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο

Ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, τι θα ισχύει για εστιατόρια και τουρισμό.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε σε στοιχεία γύρω από τους εμβολιασμούς στη χώρα μας. Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «συμπληρωματική στρατηγική» και σημείωσε ότι θα αφορά:

1) Εκστρατείας στοχευμένης ενημέρωσης για εκούσιο εμβολιασμό
2) Μέτρα ενθάρυνσης
3) Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για στήριξη της κυβέρνησης σε σύστημα υγείας, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και «κράτησε όρθια την Ελλάδα» με πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 40 δις. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επιβράβευση» στους νέους 18-25 ετών για ένα ακόμα «παράθυρο ελευθερίας.

Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται θα είναι σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει νέους πόρους και κεφάλαια σε όσους πλήττονται από την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για να συμβάλλουν στην μεγάλη προσπάθεια και να βοηθήσουν στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας.



The post Μητσοτάκης: Δωροκάρτα 150 ευρώ στους νέους 18 – 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα