Μητσοτάκης από Πράγα: Οι ηγέτες κατάλαβαν ποιος προκαλεί από τον διάλογο μου με τον Ερντογάν

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί, απαντά πάντα με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, ενώ δεν έλειψε να σχολιάσει και τη στοιχομυθία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το δείπνο των ηγετών.

Επεσήμανε ότι ο διάλογός τους ήταν μια ευκαιρία μπροστά σε 43 ηγέτες να φανεί ποια ειναι η χώρα που προκαλεί, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όταν

η Άγκυρα προκαλεί και αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

«Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθούν ακόμα και συνάδελφοί μου που δεν γνωρίζουν αρκετά για το θέμα ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους και ποια χώρα υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματά της», είπε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι παρά τις προκλήσεις «η Ελλάδα δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου», τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο».

Τι έγινε χθες στο δείπνο των ηγετών

Στο χθεσινό δείπνο των 40 και πλέον ηγετών της Συνόδου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ο Ερντογάν πήρε το λόγο για να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο», κατηγορώντας εμμέσως την Ελλάδα ότι επιλέγει να αυξάνει την ένταση και τις προκλήσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε αμέσως τον λόγο και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Πριν αποχωρήσει από την τσεχική πρωτεύουσα, ο Ερντογάν προχώρησε σε κρεσέντο προκλητικότητας, τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο όμως και προς την Ε.Ε. συνολικά.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επαναλάβει το «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», στρέφοντας τα βέλη του όχι μόνον κατά της χώρας μας, αλλά και προς πάσα κατεύθυνση. Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Αθήνα κατανοεί το εν λόγω μήνυμα της Άγκυρας.

ieidiseis.gr

The post Μητσοτάκης από Πράγα: Οι ηγέτες κατάλαβαν ποιος προκαλεί από τον διάλογο μου με τον Ερντογάν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Πράγα, Ερντογάν,mitsotakis, praga, erntogan