Μίνα Γκάγκα: Θα κάνουμε κανονικό Πάσχα, αλλά με προσοχή – Ενισχύεται με προσωπικό η Κρήτη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να επισκεφτεί νοσοκομειακές δομές του νησιού – Δρομολογούνται οι αναγκαίες προσλήψεις για την ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας

Στην Κρήτη βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στις δομές υγείας του νησιού.

Η κ. Γκάγκα επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή το ΠΑΓΝΗ

και το Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, ενώ το απόγευμα, θα μεταβεί στα νοσοκομεία στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Αμέσως μετά από την επίσκεψή της στο ΠΑΓΝΗ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «ήταν μια εξαιρετική επίσκεψη και μια πολύ καλή συνάντηση με τη διοίκηση και το προσωπικό. Είναι πραγματικά ένα νοσοκομείο που προσπαθεί πολύ, έχει πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών. Επισκέφθηκα και τις δύο Μονάδες covid και μη covid, τη μονάδα τεχνητού νεφρού, τμήματα του νοσοκομείου,  είδα το καινούργιο τμήμα που θα μπει. Είναι  ένα νοσοκομείο πολύ ζωντανό με πάρα πολλές δυνατότητες με πάρα πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών».

Αναφορικά με τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στην Κρήτη, η κ. Γκάγκα ανακοίνωσε πως σε ό,τι αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ θα ξεπεράσουν τους 100 νοσηλευτές.

Πορεία πανδημίας

Αναφερόμενη στη πορεία της πανδημίας η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε: «Νομίζω θα κάνουμε κανονικό Πάσχα αλλά αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε γιατί τα κρούσματα είναι αρκετά , φαίνεται ότι οι εισαγωγές είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα, δεν έχουμε δηλαδή μείωση. Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί.

Έχουμε ένα καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποι  μας που δεν έχουν εμβολιαστεί που είναι ευάλωτοι αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα που πάλι κινδυνεύουν να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν».

Ερωτηθείσα για το νέο εμβόλιο Novovax η κ. Γκάγκα απάντησε πως έχει ήδη έρθει, προσθέτοντας ότι έρχονται και καινούργια φάρμακα. Όπως σημείωσε η ίδια, «γενικά έχουμε ότι μπορούμε και είναι σημαντικό να πείσουμε όσους φοβούνται τα MRN εμβόλια παρόλο που δεν πρέπει να τα φοβόμαστε ότι έχουμε και παλιάς τεχνολογίας εμβόλια που μπορούν να τα κάνουν για να είναι προφυλαγμένοι», προσθέτοντας ότι «έρχονται και καινούργια μονοκλωνικά , έχουν ήδη έρθει αντιικά φάρμακα οπότε νομίζω ότι γενικά είμαστε προστατευμένοι., αλλά είναι καλύτερα να προφυλάσσεις παρά να  προσπαθείς να θεραπεύσεις».

Η πορεία του εμβολιασμού στην Κρήτη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πως ο εμβολιασμός στο νησί πήγε καλά, πράγμα που, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό, γιατί «η Κρήτη έχει και τουρισμό οπότε καλό είναι να είμαστε προφυλαγμένοι για να μπορεί να έχει και αυτό τον τουρισμό που έχει. Γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία μια τεράστια προσπάθεια από όλο το προσωπικό, και νομίζω η Κρήτη τα πάει πολύ καλά», σημείωσε.

«Bούληση μας είναι να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγεία όπως το εμπιστεύονται οι πολίτες»

Τέλος, λίγο μετά την αποχώρησή της απο το πανεπιστη\μιακό νοσοκομείο και με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους δήλωσε: «Δεν άκουσα αιτήματα από τους εργαζόμενους, άκουσα μια διαμαρτυρία εργαζομένων που είπαν ότι έχουμε κατεβάσει νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία, που δεν το έχουμε κατεβάσει. Θα το κατεβάσουμε και είναι σαφές ότι η βούλησή μας είναι να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγεία όπως το εμπιστεύονται οι πολίτες και όπως το θέλουν όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό και, να το βοηθήσουμε.

Ίσα ίσα, μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει έναν τεράστιο ιδιωτικό τομέα και αυτό δεν είναι κακό, αλλά από τη μια μεριά να λέμε ότι έχουμε δημόσιο σύστημα υγείας και να έχουμε το μεγαλύτερο ιδιωτικό τομέα στην Ευρώπη, κάτι δεν πάει καλά. Συνεπώς, αυτό που λέμε είναι να τονώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν μέσα σε αυτά κι έναν ιδιωτικό χαρακτήρα. Και μπορούμε να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία ώστε να γίνουν πιο εύρωστα», κατέληξε.

Αύριο, Σάββατο 19 Μαρτίου, η κ. Γκάγκα θα παραμείνει στο Λασίθι και θα μεταβεί στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας. Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας βρέθηκε στο Ρέθυμνο, απ’ όπου απηύθυνε χαιρετισμό στο Εργαστήριο Διασφάλισης ποιότητας στη Νοσηλευτική Υπηρεσία στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Πηγή: neakriti.gr

The post Μίνα Γκάγκα: Θα κάνουμε κανονικό Πάσχα, αλλά με προσοχή – Ενισχύεται με προσωπικό η Κρήτη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίνα Γκάγκα, Πάσχα, – Ενισχύεται, Κρήτη,mina gkagka, pascha, – enischyetai, kriti