Μην τους πιστέψετε! Σε εξέλιξη στα Χανιά νέα τηλεφωνική απάτη: Τι ζητούν από τα υποψήφια θύματα

Νέες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ώρες στα Χανιά. Σύμφωνα με επικοινωνία πολιτών με το zarpanews.gr αυτή τη φορά, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν τον ΔΕΔΔΗΕ και με πρόφαση δήθεν επιστροφή χρημάτων, προσπαθούν να αποσπάσουν από τους πολίτες τραπεζικά προσωπικά δεδομένα ώστε να τους αφαιρέσουν χρήματα.

Όπως μας αναφέρθηκε, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων το κινητό τηλέφωνο με αριθμό 6909237465.

Σύμφωνα με

την καταγγελία, άγνωστοι τηλεφωνούν σε σταθερά τηλέφωνα πολιτών και λένε ότι έχει γίνει αίτηση από τον λογιστή σας στον ΔΕΔΔΗΕ για επιστροφή αναδρομικών οφειλόμενων. Μάλιστα φαίνεται πως γνωρίζουν εκτός από το σταθερό τηλέφωνο και το κινητό αλλά και την διεύθυνση email του υποψήφιου θύματος.

«Ο συγκεκριμένος έδωσε το όνομα Παπαδόπουλος. Στη διάρκεια του τηλεφωνήματος, στέλνουν λινκ μέσω viber και e-mails όπου ζητούν από το υποψήφιο θύμα να συμπληρώσει τραπεζικά στοιχεία» αναφέρει πολίτης.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τηλεφωνήματα από αγνώστους και σε καμία περίπτωση να μην εκχωρούν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

zarpanews.gr

The post Μην τους πιστέψετε! Σε εξέλιξη στα Χανιά νέα τηλεφωνική απάτη: Τι ζητούν από τα υποψήφια θύματα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα