Μία γιγάντια σκακιέρα όλη η Παλαιόχωρα! – Ξεκίνησε το διεθνές τουρνουά

Ξεκίνησε την Κυριακή το 15ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας! Ένα κορυφαίο τουρνουά που μας κάνει περήφανους κάθε χρόνο για την ποιότητά του και την απήχηση που έχει αποκτήσει στους σκακιστές όλου του κόσμου!

Τη φετινή χρονιά οι συμμετοχές έφτασαν στα 290 αθλητές από 30 χώρες, ξεχωρίζοντας τους παίκτες που ταξίδεψαν από τη μακρινή Χιλή, Βραζιλία, Καναδά αλλά και Νότιο Αφρική για να δώσουν το παρών στο καθιερωμένο ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο στην Παλαιόχωρα! Μία διοργάνωση που πρωτοστατεί ο Δήμος Καντάνου Σελίνου σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων

– ΣΑΜΑΡΙΑ και την Π.Ε. Χανίων.

Το τουρνουά διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στην σύντομη τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκης Γιάννης και ο Αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Καλογρίδης Στέλιος καλωσόρισαν τους αθλητές στην Παλαιόχωρα τονίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στο να μπορέσει να μείνει το τουρνουά στα ψηλά επίπεδα που έχει καθιερωθεί. Ακολούθησε μία τιμητική βράβευση στον Πολυπρωταθλητή μας GM Χρήστο Μπανίκα για την μόνιμη συμμετοχή του σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί.

Αγωνιστικά τώρα η μεγάλη συμμετοχή των παικτών έδωσε τη δυνατότητα στους διοργανωτές να χωρίσουν το τουρνουά σε δύο ομίλους για να διεκδικήσουν οι παίκτες πιο ομαλά τους στόχους που έχουν θέσει.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν οι δυνατές μάχες πολύ πιο νωρίς με επακόλουθο οι περισσότεροι παίκτες να έχουν απώλεια βαθμών. Στην πρώτη θέση μόνο πέντε παίκτες κατόρθωσαν να έχουν το απόλυτο με τρία στα τρία και ανάμεσά τους ένας μικρός σκακιστής από την Αθήνα ο 14χρονος Γεωργιάδης Αναστάσιος που έκανε χτες τη μεγαλύτερη έκπληξη κερδίζοντας τον GM από την Πολωνία Leniart Arkadiuz.

Στην ίδια θέση ισοβαθμούν ο IM Yilmazyerli Mert (Τουρκία 2520), ο GM από τη Μολδαβία Hamitevici Vl. (2473), o GM Stremavicius Titas (Λιθουανία 2532) και ο FM Σπυρόπουλος Νίκος 2446. Μεγάλη μάχη θα δοθεί και στην κατηγορία γυναικών λόγω των μεγάλων ονομάτων που συμμετέχουν.

Στην πρώτη θέση έχουμε μία τριπλή ισοβαθμία με την WIM Demchenko Svitlana (Καναδάς 2122), την ΙΜ Irina Bulmaga (Ρουμανία 2394) και την ΙΜ Maltsevskaya Aleksandra ( Πολωνία 2378).

Στο δεύτερο όμιλο υπάρχει πολύ μεγαλύτερος συνωστισμός στην πρώτη θέση με δέκα παίκτες να ισοβαθμούν στην κορυφή έχοντας το απόλυτο στη βαθμολογία. Οι παίκτες αυτοί είναι ο Κόλλιας Γιάννης, Παπαδόπουλος Φίλιππος, Συμεωνίδης Θεόφιλος, Καβούνης Γιώργος, Αντωνιάδης Αναστάσιος, Πλατσάκη Ευγενία, Κουτσουράκη Αριάδνη, Μαυρίδης Θάνος, Κοντος Νικόλαος και Τριανταφυλλάκης Δημήτριος.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 6 μμ. και υπάρχει ζωντανή κάλυψη μέσω του διαδικτύου.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, η AEGEAN AIRLINES, ο σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαιόχωρας, το Ε.Β.Ε. Χανίων, το ΣΥΝΚΑ, η BAYER, και η εταιρία Χατζησταύρος ΠΡΟΚΑΤ.

The post Μία γιγάντια σκακιέρα όλη η Παλαιόχωρα! – Ξεκίνησε το διεθνές τουρνουά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα