Μετά το Πάσχα, ο εκλογικός “Γολγοθάς”: Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός εντείνει τις περιοδείες – Στις 22 Απριλίου ζητά τη διάλυση της Βουλής. Μέχρι τέλος του μήνα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το πρόγραμμα της ΝΔ

Μετά το Πάσχα, οι προεκλογικοί ρυθμοί θα ενταθούν, καθώς ο χρόνος θα τρέχει πλέον αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαϊου και… όσες κάλπες χρειαστούν στη συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται

από σήμερα στην Τήνο, όπου θα γιορτάσει το Πάσχα. Θα επιστρέψει στην Αθήνα το αργότερο μέχρι Δευτέρα του Πάσχα πρωί και από την Τρίτη του Πάσχα ξεκινά νέες εξορμήσεις και χαράσσει το πρόγραμμα των επόμενων, όλο και πιο πυκνών, περιοδειών.

Την Τρίτη του Πάσχα ειδικότερα θα κλειδώσουν οριστικά σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οι επόμενες περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια και την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει καταρχήν τις επισκέψεις σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως για παράδειγμα είχε συνδυάσει τη συνάντηση για τον “κοινωνικό βοηθό” με μία βόλτα στο Παγκράτι.

Η επόμενη εκτός Αθηνών εξόρμηση που έχει ήδη κλειδώσει είναι στην Κέρκυρα την Τετάρτη του Πάσχα.

Ενδεχόμενως δε, την Παρασκευή του Πάσχα ο πρωθυπουργός να βρεθεί στην Καλαμάτα για ομιλία, ανακοινώσεις έργων και την οριστική σύμβαση για τον δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη. Ωστόσο το σχετικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμη κλειδώσει.

Το Σάββατο 22 Απριλίου ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για περιοδεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου και στο Ρέθυμνο την Κυριακή.

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανακοινωθούν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε εκλόγιμες θέσεις σε σχέση με το 2019. Τότε η ΝΔ είχε εκλέξει πέντε βουλευτές Επικρατείας, εκ των οποίων μόνο μία γυναίκα, την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου. Τώρα στη ΝΔ εκτιμούν ότι μπορούν να εκλέξουν έξι βουλευτές Επικρατείας και στις τρεις από τις έξι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου θα είναι γυναίκες.

Το μόνο όνομα γυναίκας που έχει ακουστεί πάντως μέχρι στιγμής είναι αυτό της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά ποιες και ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι στο Επικρατείας το γνωρίζει προφανώς μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

The post Μετά το Πάσχα, ο εκλογικός “Γολγοθάς”: Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα