Μεσσηνία: Το παραδεισένιο σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο – Απίθανες φωτογραφίες

Αρκετά είναι τα μέρη στη χώρα μας που με το πλούσιο φυσικό τους περιβάλλον και τις εικόνες απίστευτου κάλλους, προκαλούν έκπληξη και θαυμασμό στους επισκέπτες τους για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μεγαλείο της φύσης. Ένα από αυτά συναντάται στη Μεσσηνία, έναν τόπο που φημίζεται, άλλωστε, για τις όμορφες εναλλαγές των τοπίων του, που κρατούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη πραγματικά αμείωτο.

Μεταξύ των γραφικών χωριών, των παραθαλάσσιων πόλεων και των αρχαιολογικών χώρων με τον έντονο ιστορικό πλούτο, συναντάται και ένα μέρος, το παραδεισένιο σκηνικό του οποίου, το κάνει

να μοιάζει σχεδόν ψεύτικο. Σε αυτό η φύση συναντάται στα καλύτερά της, κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται αν αυτό που αντικρίζουν είναι όντως αληθινό ή αποκύημα της φαντασίας τους.

Μεσσηνία: Το παραδεισένιο σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο
Ο λόγος για το παραδεισένιο Πολυλίμνιο, μια υπέροχη τοποθεσία που πολλοί χαρακτηρίζουν και ως τη «γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας. Το σκηνικό εδώ μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής με κυρίαρχο στοιχείο το υδάτινο στοιχείο σε διάφορες μορφές -λίμνες και καταρράκτες- και φυσικά την καταπράσινη και οργιώδη φύση.

Σε απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα, λοιπόν, εντοπίζεται αυτό το «θαύμα» της φύσης, με τις υπέροχες εικόνες, με χρώματα και ήχους που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Τα νερά συναντώνται σε πολλά επίπεδα, ενώ διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Οι λίμνες εδώ αποτελούν και έναν μοναδικό βιότοπο, όπου κανείς μπορεί να παρατηρήσει πεταλούδες, λεπιδόπτερα, εντομοφάγα πουλιά, καθώς και μικρά ψαράκια, καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια και ερπετά.

Για να προσεγγίσει κανείς τον μυστικό παράδεισο του Πολυλιμνίου θα περάσει μέσα από πυκνή βλάστηση και θα διασχίσει ξύλινες γεφυρούλες, ώσπου μετά από 3 χλμ. θα αντικρίσει το σύμπλεγμα των, περίπου, 15 λιμνών.

newsbeast.gr

The post Μεσσηνία: Το παραδεισένιο σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο – Απίθανες φωτογραφίες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσσηνία, – Απίθανες,messinia, – apithanes