Μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο

Ανακοινώθηκαν, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης,

της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Τα αποτελέσματα του δικτύου συνοψίζονται στον Πίνακα 1.

Πίνακας 1: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 7/2023 σε σχέση με την εβδομάδα 6/2023.

Την εβδομάδα 07/2023, παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με την εβδομάδα 06/2023, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS -Co V-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις επίσης σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές.

Οριακά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Βόλο (+29%), στην Πάτρα (+19%) και στα Ιωάννινα (+13%). Καθαρά πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-44%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Αλεξανδρούπολη (-19%) και στο Ηράκλειο (-25%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (+2%), στη Λάρισα (+3%), στη Θεσσαλονίκη (-9%) και στην Αττική (-9%).

The post Μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα