Μεγάλη μέρα για τα Χανιά: Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 15 εκ. ευρώ το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης | Photos + Video

15 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο Δήμος Χανίων για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά και την ανάπλαση 30 οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της πόλης στα πέριξ του ΚΤΕΛ, μετά την έγκριση των δύο σχετικών φακέλων που είχαν υποβληθεί.

Τα έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν άμεσα και να ξεκινήσουν μέσα στο α τρίμηνο του 2023.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το πρωί της Τετάρτης στον Δήμο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη με παρόντες τον γ.γ. του

Δήμου Γιώργο Φραγκιαδάκη, τον πρόεδρο του ΔΣ, Ευτύχη Δαμιανάκη, αντιδημάρχους, στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και εκπροσώπους του αθλητικού ποδηλατικού κόσμου από τα σωματεία «Τάλως» και «Κύδων».

Όπως ειπώθηκε τα έργα προχωρούν άμεσα προς δημοπράτηση καθώς οι μελέτες είναι ώριμες και οι χρηματοδοτήσεις είναι προς άμεση εκταμίευση.

“Στις αρχές του 2023 οι πολίτες των Χανίων θα δουν αυτά τα έργα να υλοποιούνται” τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που πετυχαίνει δήμος στη χώρα, αφορούν το σύνολο του ποσού που προτείναμε και είναι άμεσα χρηματοδοτούμενα» σημείωσε εκτιμώντας ότι οι διαγωνισμοί θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Ανεξαρτήτως του τι έγινε στο παρελθόν, σήμερα με αυτήν την εξέλιξη, αποκαθίσταται μία ντροπή για όλους μας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Κολυμβητήριο» σημείωσε από την μεριά του ο κ. Δαμιανάκης και έκανε λόγο για δύο έργα αιχμής που αποτελούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.

Μνήμη Μανώλη Αγριμάκη

«Είμαι ευτυχισμένος τριπλά… Πρώτον που αυτήν την στιγμή βρίσκομαι στον ρόλο του αντιδημάρχου της τεχνικής υπηρεσίας, μίας από τις καλύτερες στην Ελλάδα» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Καλογριδάκης, «δεύτερον γιατί είμαι Ακρωτηριανός κι αυτό είναι ένα μαράζι που μας έτρωγε και τρίτον γιατί ήταν ένα όνειρο, το αφιερώνω στη μνήμη του Μανώλη του Αγριμάκη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ενώ έκανε προπόνηση. «Ελπίζω από ψηλά να μας βλέπει σήμερα και είναι χαρούμενος από εκεί που είναι γιατί ήταν ένα όνειρο γι’ αυτόν να κάνει προπόνηση σε αυτό το κέντρο» σημείωσε.

«Ένα φάντασμα έγινε όνειρο και το όνειρο σήμερα έγινε πραγματικότητα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης και έκανε λόγο για ένα υπερτοπικό έργο που θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής.

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη, έκανε λόγο για μια εγκαταλελειμμένη η οποία παίρνει πνοή.

Στη συνέχεια στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών έκαναν εκτενή παρουσίαση.



Το ποδηλατοδρόμιο

Ένα κουφάρι 20 χρόνων το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, μπαίνει σε τροχιά ανακατασκευής, με στόχο μετά την ολοκλήρωση των έργων να αποτελέσει μια υποδομή αναφοράς για τα Χανιά.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε είχαμε πει ότι το έργο αυτό είναι έργο προτεραιότητας. Καταφέραμε να συντάξουμε από το μηδέν τις μελέτες, να ολοκληρώσουμε την επίπονη διαδικασία για την ολοκλήρωσή τους και να αναζητήσουμε χρηματοδότηση. Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξή του σε χρηματοδότηση» τόνισε ο κ. Σημανδηράκης: «Αυτά που ανακοινώνουμε σήμερα δρομολογούν άμεσα την διαδικασία δημοπράτησης. Τα έργα είναι ώριμα, έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και η δημοπράτησή τους προχωρά άμεσα» σημείωσε.

Παρουσιάζοντας τις μελέτες ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Ευθυμίου αναφέρθηκε στο πώς έγινε η επικαιροποίηση των μελετών και στο περιεχόμενο του έργου που έχει στόχο να χρησιμοποιείται σε αγώνες ευρωπαϊκού επιπέδου.



Η ανάπλαση του κέντρου

Για την μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στο κέντρο των Χανίων έκανε λόγο ο κ. Σημανδηράκης, η οποία θα αλλάξει και την όψη και την λειτουργικότητα του κέντρου.

Το μεγάλο έργο ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ και αφορά την μεγάλη ανάπλαση γύρω από την περιοχή του ΚΤΕΛ στα Χανιά που περιλαμβάνει περίπου 30 οικοδομικά τετράγωνα, από την οδό Καραϊσκάκη ως την Κισάμου και από την Αν. Γογονή ως την Κυδωνίας και περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, υπογειοποίηση καλωδίων, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, εκτεταμένες φυτεύσεις, αστικό εξοπλισμό και πάρκα τσέπης.

Όσο για τις θέσεις στάθμευσης ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα αφορούν μόνο τους μόνιμους κατοίκους.



Έτσι θα γίνει το ποδηλατοδρόμιο

Η παρουσίαση της ανάπλασης του κέντρου της πόλης:

zarpanews.gr

The post Μεγάλη μέρα για τα Χανιά: Στο Ταμείο Ανάκαμψης με 15 εκ. ευρώ το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά και η ανάπλαση του κέντρου της πόλης | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα