Με μεγάλη διάκριση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Αθλητικός Σύλλογος Πετάνκ Χανίων | Photos

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πετάνκ Χανίων (ΑΣΠΧ), ταξίδεψε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωταθλήματα Petanque για την περίοδο 2022-2023 και τους τελικούς προκριματικών για το παγκόσμιο και πανευρωπαικό πρωτάθλημα Petanque στο ατομικό (TaT), ντουμπλέτες (doublette), τριπλέτες (triplette), διοργάνωση της “Ομοσπονδία Συλλόγων Εδαφοσφαίρισης Ελλάδος”.

Τα πρωταθλήματα πραγματοποιήθηκαν στις εξής ημερομηνίες στην Αθήνα: Το Πρωτάθλημα

Petanque «Ατομικές» στις 7 Απριλίου 2023, το Πρωτάθλημα Petanque «Ντουμπλέες» στις 8 Απριλίου 2023, και το Πρωτάθλημα Petanque «Τριπλέτες» στις 9 Απριλίου 2023. Όλα τα πρωταθλήματα διεξήχθηκαν στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμναστήριο του δήμου Χολαργού στο Παπάγο Αθηνών.

Με όραμα την πρόκριση στο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκο, η αποστολή του Συλλογού Πετάνκ Χανίων απαρτιζόταν από 6 αθλητές: τους Λουκάς Ανδριανός, Γιώργος Χατζησωτηράκης, Αντώνιος Γλαμπεδάκης, Ιωάννης Αποστολάκης, Στάυρος Τσότρης, Αλεξάνδρος Μοραϊτης, και Νικόλαος Ψαρουδάκης.

Νικόλαος Ψαρουδάκης, Αλεξάνδρος Μοραϊτης, Σταύρος Τσότρης Λουκάς Ανδριανός, Ιωάννης Αποστολάκης και Αντώνιος Γλαμπεδάκης: Η ομάδα του συλλόγου Πετάνκ Χανίων στην Αθήνα

Αναλυτικότερα οι 3 καλύτερες θέσεις στις κατάταξης στα προκριματικά της κατηγορίας «ατομικές» είναι ως εξής:

1. Αλεξάνδρος Μοραίτης- Σύλλογος Πετανκ Χανίων
2. Λουκάς Ανδριανός – Σύλλογος Πετάνκ Χανίων
3. Νίκος Κωνσταντίνου- Σύλλογος Πετάνκ Αττικής.

Της κατηγορίας «ντουμπλέτες»:

1. Σταύρος Τσότρης και Αλεξάνδρος Μοραίτης- Σύλλογος Πετανκ Χανίων
2. Brigitte και Χρήστος Μαυρέας – Συλλογος Πετάνκ Αττικής.
3. Κατερίνα Θεοχάρη και Πατριτσια Μαυρίκου – Συλλογος Πετάνκ Αττικής.

Της κατηγορίας «Τριπλέτες»:

1. Γιάννης Γιακουμής, Κώστας Γιακουμής και Χρήστος Μαυρέας – Συλλογος Πετάνκ Αττικής.
2. Διονύσιος Νικολάου, Κατερίνα Θεοχάρη και Πατριτσια Μαυρίκου – Συλλογος Πετάνκ Αττικής.
3. Λουκάς Ανδριανός, Αντώνιος Γλαμπεδάκης και Ιωάννης Αποστολάκής – Σύλλογος Πετάνκ Χανίων – ισοβάθμια με την ομάδα των Γιώργος Χατζησωτηράκης, Σταύρος Τσότρης και Αλεξάνδρος Μοραίτης- Σύλλογος Πετανκ Χανίων.

Μετά από την συνολική βαθμολογία όλων των αγώνων κατατάξεων και την απόφαση της “Ομοσπονδία Συλλόγων Εδαφοσφαίρισης Ελλάδος” για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αφρική, στο Μπενίν το Σεπτέμβριο, προκρίθηκαν οι αθλητές Αλέξανδρος Μωραίτης και Στάυρος Τσότρης από το Σύλλογος Πετανκ Χανίων για τις κατηγορίες «ατομικές» και «ντουμπλέτες» ανδρών.

Ο Αλέξανδρος Μοραίτης και ο Σταύρος Τσότρης από το Σύλλογο Πετάνκ Χανίωνοι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετάνκ στο Μπενίν το Σεπτέμβριο 2023

Με «παρακαταθήκη» τους επιτυχημένους προκριματικούς αγώνες των αθλητών του συλλόγου πετάνκ Χανίων (με τη συμμετοχή του Λουκά Ανδριανού και Νίκου Ψαρουδάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Δανία το 2022, και του Ιωάννη Αποστολάκη και Γιώργου Χατζησωτηράκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ισπανία το 2021, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Πετάνκ Χανίων, Ανδριανός Λουκά εξέφρασε τη χαρά του να μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο Χανιώτικός σύλλογος Πετάνκ με νέους αθλητές, τον Αλέξανδρο Μοραΐτης και τον Σταύρο Τoτρη, στο προσεχώς Παγκόσμιο πρωτάθλημα πετανκ στην Αφρική το Σεπτέμβριο 11- 13, 2023.

Ο Σύλλογος, με ΑΦΜ 996721824 και αριθμό εγγραφής στο αρμόδιο πρωτοδικείο υπ’αριθμ. 437/2021 (σε αντικατάσταση του υπ’άριθ. 173/2014), καλλιεργεί το άθλημα της εδαφοσφαίρισης (Πετάνκ) και διοργανώνει δύο φορές του χρόνου διεθνείς τουρνουά με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων παικτών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο (Ασία, Αμερική κλπ.).

Tην επόμενη μεγάλη διοργάνωση του συλλόγου θα είναι στις 19 με 23 Απριλίου, με το διεθνές σεμινάριο από τον Κο Claude Raluy, πρόεδρος του Κέντρου εκπαίδευσης πετανκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην Γαλλία (CIEP/FIPJP) στην Κρήτη και το τουρνουά που θα ακολουθήσει με συν-διοργάνωση το Δήμο Πλατανιά.

Tόνισε την ανάγκη για δυνατότερη συνεργασία όλων για να αναπτυχθεί το νέο άθλημα της εδαφοσφαίρισης (petanque) στην Ελλάδα και να προωθούμε τα «Χανιά» μας ως μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό προορισμός μέσω του αθλητικού τουρισμού. Όλα τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν θερμά τους υποστηρικτές τους, ιδιαίτερα τις εταιρείες «ANEK LINES & BLUE STAR FERRIES» για την χορηγία μεταφοράς των αθλητών.

zarpanews.gr

The post Με μεγάλη διάκριση για συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Αθλητικός Σύλλογος Πετάνκ Χανίων | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα