Με επιτυχία η βράβευση των μαθητών στον 38ο Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων | Photos

Στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο λιμάνι των Χανίων πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 38ο Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου φιλολόγων Χανίων.

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά στο πιάνο ο Χανιώτης πιανίστας Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, ενώ οι ηθοποιοί Αιμίλιος Καλογερής και Ντία Κοσκινά απήγγειλαν το τελευταίο ποίημα

του κρητικού ποιητή, του Ηρακλειώτη Χριστόφορου Λιοντάκη “Ένεκεν της ανωνυμίας του” που δυστυχώς δεν ζει πια.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κυρία Βαρβάρα Περράκη, εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Συνδέσμου φιλολόγων Χανίων, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο, γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τόνισε ότι φέτος δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί διά ζώσης αυτή η εκδήλωση και ευχήθηκε να αποδυναμωθεί η ένταση και η καταστροφική μανία του ιού. Φέτος, ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Περράκη, αποφασίσαμε να τιμήσουμε ένα Ηρακλειώτη ποιητή, τον Χριστόφορο Λιοντάκη.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης γεννήθηκε το 1945 στο Ηράκλειο και πεθαίνει το 2019. Με σπουδές νομικής και φιλοσοφίας θα εμφανιστεί στα Ελληνικά γράμματα το 1973 με την ποιητική συλλογή “Το τέλος του τοπίου”.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και αγγλικά. Επίσης, ο Χριστόφορος Λιοντάκης ασχολήθηκε συστηματικά με μεταφράσεις έργων Γάλλων λογοτεχνών.

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά στο πιάνο ο Χανιώτης πιανίστας Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, ενώ οι ηθοποιοί Αιμίλιος Καλογερής και Ντία Κοσκινά απήγγειλαν το τελευταίο ποίημα του κρητικού ποιητή, του Ηρακλειώτη Χριστόφορου Λιοντάκη “Ένεκεν της ανωνυμίας του” που δυστυχώς δεν ζει πια.

Τέλος η κυρία Βαρβάρα Περράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον κύριο Νίκο Καλογερή που είναι ο επίσημος χορηγός αφού χρηματοδοτεί τα βιβλία που δίνουν δώρα στους βραβευθέντες μαθητές.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η κυρία Σίτσα Κοτσιφάκη, γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου φιλολόγων Χανίων, η οποία κι αυτή με την σειρά της τόνισε την ανάγκη των νέων για αυτοέκφραση μέσα από την λογοτεχνία σε μία εποχή που αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι το χρήσιμον.

Στην συνέχεια έγινε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον εν λόγω διαγωνισμό, ενώ την βραδιά έκλεισε με ένα λιτό χαιρετισμό ο κύριος Δημήτρης Βλαχοδήμος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου φιλολόγων Χανίων.

zarpanews.gr

The post Με επιτυχία η βράβευση των μαθητών στον 38ο Παγκρήτιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
38ο Παγκρήτιο, Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων | Photos,38o pagkritio, syndesmou filologon chanion | Photos