Με 1,45 ευρώ το λίτρο ξεκίνησε στα Χανιά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης – «Περασμένα ξεχασμένα» τα γεμίσματα του τόνου

Ξεκίνησε στα Χανιά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή σεζόν, με την τιμή πώλησης να ανέρχεται στο 1,45 ευρώ ανά λίτρο.

Οι Χανιώτες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεσταθούν αλλά σε πιο μικρές ποσότητες σε σχέση με παλαιότερα, με τις παραγγελίες να έχουν ήδη

ξεκινήσει στα πρατήρια της πόλης. Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

«Θα είναι μια σεζόν με ακριβή τιμή. Πάρα πολύ δύσκολα και ενεργειακά γενικότερα για τους καταναλωτές. Η μέση τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι το 1,45, δηλαδή 1.450 ευρώ ο τόνος. Είναι μια τιμή αυξημένη εννοείται, αλλά είναι λίγο πιο κάτω από τις περσινές τιμές. Πέρσι είχαμε κλείσει την τελευταία ημέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμασης με 1,60 ευρώ/λίτρο και σήμερα ξεκινάμε με 1,45».

Εν αναμονή και του επιδόματος θέρμανσης

Στην τιμή του 1,45ευρώ περιλαμβάνεται και η επιδότηση 0,25 λεπτών του κράτους ωστόσο αναμένεται και το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα αποτελέσει ανάσα για τους καταναλωτές, οι οποίοι αγωνιούν για το πως θα ζεστάνουν τα σπίτια τους.

«Στο 1,45 να πούμε ότι όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προς το τέλος του μήνα για τις αιτήσεις, θα πάρουν περίπου 150 ευρώ επίδομα. Εάν υπολογίσουμε και τα 150 ευρώ στην τιμή της εκκίνησης, το πετρέλαιο θέρμανσης βγαίνει περίπου στο 1,30 ευρώ για τους καταναλωτές», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης.

Σε καλό επίπεδο η ζήτηση αλλά για μικρότερες ποσότητες 

Οι περισσότερες παραγγελίες είναι από 300 έως 500 λίτρα. «Τα γεμίσματα του τόνου τα έχουμε ξεχάσει», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Χανίων και συνέχισε λέγοντας πως «οι ποσότητες που παραγγέλνουν είναι μικρές, ίσα ίσα για να περάσουν τις κρύες μέρες και να ξαναβάλουν πάλι στις πιο κρύες. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί στα πρατήρια των Χανίων να υπάρχουν παραγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης. Ο κόσμος ρωτάει συνεχώς την τιμή του πετρελαίου. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Από Δευτέρα θα αρχίσει κανονικά η τροφοδοσία των νοικοκυριών και ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά».

zarpanews.gr

The post Με 1,45 ευρώ το λίτρο ξεκίνησε στα Χανιά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης – «Περασμένα ξεχασμένα» τα γεμίσματα του τόνου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
145, Χανιά, – Περασμένα –,145, chania, – perasmena –