“Μαύρα” Χριστούγεννα με 20.000 νεκρούς – Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Χάσαμε 20.055 συνανθρώπους μας από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού

Δεν είναι απλά ένα νέο θλιβερό ρεκόρ που αφορά στον απολογισμό των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Είναι η απόλυτη τραγωδία καθώς την Τρίτη (21/12), ξεπεράσαμε το φράγμα των 20.000 νεκρών από την αρχή της πανδημίας, βυθίζοντας την Ελλάδα στη θλίψη.

Το τελευταίο 24ωρο, 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,

ενώ από το ξέσπασμα της πανδημίας μετράμε 20.055 νεκρούς από την Covid-19. Η τραγικότητα του γεγονότος, γίνεται αντιληπτή αν αναλογιστούμε ότι με βάση τον αριθμό των θυμάτων, είναι σαν να «χάσαμε», ένα ολόκληρο Αίγιο…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.055 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Η εθνική τραγωδία συνεχίζεται, καθώς οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά είναι σημαντικά αυξημένοι εδώ και έναν μήνα. Παράλληλα, ανησυχίες εγείρονται στους ειδικούς εξαιτίας της μετάλλαξης Ομικρον που «καλπάζει» στην Ευρώπη, έχοντας ήδη επικρατήσει σε Βρετανία, Δανία και Πορτογαλία. Στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί 26 περιστατικά της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.

Εντωμεταξύ, παρόλο που υπήρξε μικρή «ανάσα» στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, οι μολύνσεις ξεπέρασαν και πάλι τις 6.000 την Τρίτη (6.424), ενώ 661 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Σκέψεις για μέτρα μετά τις γιορτές

Παράταση φαίνεται να παίρνουν για τις αρχές του 2022, μετά τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Ομικρον στην Ελλάδα, παρά τις εκκλήσεις και τις δραματικές προβλέψεις των Ελλήνων επιστημόνων, την ώρα που πολλές χώρες της Ευρώπης θωρακίζονται με όποιο τρόπο μπορούν απέναντι στο εξαιρετικά μεταδοτικό νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Ενδεικτική η εκτίμηση του καθηγητή Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος ευχήθηκε «να βγει ψεύτης». Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα στην ΕΡΤ:

«Θέλω να βγω ψεύτης αλλά μετά την Πρωτοχρονιά αναμένω εξελίξεις, καθώς τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον δεν θα μείνουν στα 26 αφού δεν γίνεται γονιδιωματική ανάλυση σε ένα-ένα τα θετικά δείγματα, που σημαίνει ως και εξαπλάσια κρούσματα από αυτά που γνωρίζουμε».

Πηγή: ieidiseis.gr

The post “Μαύρα” Χριστούγεννα με 20.000 νεκρούς – Τι προβλέπουν οι ειδικοί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα