«Ματσάρα» στο Παγκρήτιο, «τούμπαρε» τον Εργοτέλη ο Άρης

Είναι κάποια παιχνίδια που αποτελούν σημεία αναφοράς για την πορεία κάθε ομάδας. Τέτοιο ήταν και αυτό του Άρη κόντρα στον Εργοτέλη, του οποίου η ομάδα του Δημήτρη Σπανού επικράτησε 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν το «τέσσερα στα τέσσερα» και έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί για ένα ακόμα ματς ήταν εξαιρετικοί στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο δεν κατάφεραν να έχουν κάποιο βαθμολογικό όφελος. Και δίκαια φωνάζουν για

οφ σάιντ του Ντούνη στο νικητήριο γκολ του Άρη, με τον παίκτη να είναι αυτός που δίνει την πάσα στον Πλατέλλα για το 3-2.

Ο Εργοτέλης είχε δείξει τα… δόντια του κόντρα στην Παναχαϊκή παρά την ήττα, ωστόσο ο Άρης δεν φάνηκε να το… λαμβάνει υπόψιν του. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στο Παγκρήτιο σαν «υπνωτισμένοι» και οι παίκτες του Τάκη Γκώνια έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κάιπερς «απείλησε» μόλις στο 8’ και στο 14’ ο ίδιος παίκτης μετά από μια εξαιρετική ενέργεια των Μπουρσέλη και Σταματάκου, με κεφαλιά ψαράκι έβαλε τους Κρητικούς σε θέση οδηγού (1-0). Ωστόσο ούτε το προβάδισμα του Εργοτέλη άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Έτσι στο 23’ οι γηπεδούχοι εξέθεσαν για μία ακόμα φορά την άμυνα του Άρη. Ο Έφορντ από πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ και στην επαναφορά ο Σταματάκος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Το δεύτερο γκολ «ταρακούνησε» τους παίκτες του Άρη, που ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Κάσσο στο 29’ να «σπαταλάει» την σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του στο πρώτο 45 λεπτο. Πάντως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν για τρεις λανθασμένες υποδείξεις οφ σάιντ του Κάσσου από τον β’ βοηθό του αγώνα, τον Πριόνα.

Αντίθετα οι παίκτες του Άρη επέστρεψαν από τα αποδυτήρια «μεταμορφωμένοι» προς το καλύτερο. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν τον αντίπαλό τους, απείλησαν με τον Διαμαντόπουλο (46’, 51’) και μείωσαν στο 53’ με τον Ντούνη, η αλλαγή του οποίου βοήθησε σημαντικά στην βελτίωση της εικόνας. Το επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με το χαμένο τετ α τετ του Πλατέλλα (58’) και μια ακόμα ευκαιρία από τον Διαμαντόπουλο (59’).

Με το ματς να «κρέμεται σε μια κλωστή» ο Εργοτέλης είχε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με τον Εντιαγιέ στο 66’ και από την στιγμή που δεν το κατάφερε, ο Άρης ισοφάρισε στο 72’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Διαμαντόπουλου. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο φινάλε βρήκε και το γκολ με τον Πλατέλλα (88’) που του χάρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Πάντως πρέπει να αναφέρουμε πως ο Ντούνης, που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δέκτη ήταν εκτεθειμένος.

Σκόρερ: 14’ Κάιπερς, 23’ Σταματάκος- 53’ Ντούνης, 72’ Διαμαντόπουλος, 88’ Πλατέλλας

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπουρσέλης (66’ Πάτας) , Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Βογιατζής, Μπούζας (82’ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (65’ Εντιαγιέ), Έφορντ, Κάιπερς, Σταματάκος.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν (78’ Νίκιτς), Ιντζόγλου, Πλατέλλας, Κάσσος (46’ Ντούνης), Πασάς (83’ Καπνίδης), Διαμαντόπουλος.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)
Βοηθοί: Ζησιμόπουλος (Πειραιά), Πριόνας (Εύβοιας)

Πηγή: FL News

Keywords
Τυχαία Θέματα