Μαθήματα ζωής από Χανιώτη | Είναι ο μακροβιότερος αιμοκαθαιρόμενος στην Ελλάδα

Σαράντα ολόκληρα χρόνια συνεχούς αιμοκάθαρσης συμπλήρωσε αυτές τις ημέρες ο ηλικίας 63 ετών συμπολίτης μας Π.Τ. και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Χανίων του έκαναν μία μίνι-έκπληξη.

Διοργάνωσαν ένα μικρό «πάρτυ» για τα 63α γενέθλιά του στο θάλαμο θεραπείας και ο συγκινημένος και περήφανος έσβησε την γενέθλια τούρτα που του έφεραν.

Όπως είπε στο zarpanews.gr ο Δ/ντής της Μονάδας Δρ. Ιωάννης Τζανάκης, «ο Π.Τ. είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, ασχολείται με διάφορες εργασίες, κυνηγάει, οδηγεί και γενικά ζει μία ομαλή ζωή». Και

συνέχισε:
«σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου ο Π.Τ. είναι ο μακροβιότερος Έλληνας αιμοκαθαιρόμενος ασθενής. Οι γνώσεις και οι θεραπείες που εφαρμοζόταν όταν άρχισε αιμοκάθαρση έχουν περάσει πλέον στην ιστορία της ιατρικής , τα δε μηχανήματα τεχνητού νεφρού της εποχής αυτής ευρίσκονται πλέον στα ιατρικά μουσεία. Η περίπτωσή του καταδεικνύει την τεράστια πρόοδο της Νεφρολογίας τα τελευταία χρόνια αλλά και την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου για ζωή».

Εμείς του ευχόμαστε «να τα εκατοστίσει».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα