Μαραθώνιος 2022: Ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς έτρεξε ξανά κι έδωσε αποστομωτική απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό

Τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια δεν έχει χάσει Μαραθώνιο. Έτσι και φέτος, στα 91 του, ήταν και πάλι συνεπής στο ραντεβού του, παίρνοντας τη θέση του στο σημείο εκκίνησης από τον Μαραθώνα με προορισμό το Καλλιμάρμαρο, για μία απόσταση δεκάδων χιλιάδων μέτρων.

Ο Στέλιος Πρασσάς, που είχε συγκινήσει κατά τον τερματισμό του στον περσινό Μαραθώνιο, αποτέλεσε και φέτος τον γηραιότερο δρομέα, σε μία κούρσα γεμάτη ζωντάνια, αισιοδοξία, αλλά και έναν ισχυρό συμβολισμό. Με το αξιοζήλευτο πείσμα του, την αγνή αγάπη του για τον αθλητισμό, τη συνέπειά του στη δική του “ρουτίνα”, δεν κερδίζει μόνο

τον χρόνο, αλλά και τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων μας.

Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα ζωής προς κάθε νέο, ενώ δίνει και μία έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό, η οποία έρχεται στο σωστό -χρονικά- σημείο, λίγες ημέρες μετά το περιστατικό που καταγγέλθηκε σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης. Εκεί που ένας άλλος ηλικιωμένος, φέρεται να εκδιώχθηκε επειδή η ηλικία του, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, δεν “ευθυγραμμιζόταν” με την… πολιτική του καταστήματος.

“Από μικρό παιδάκι είμαι αθλητής. Ήμουν και ποδοσφαιριστής, έχω βραβευτεί και από τον ΣΕΓΑΣ… Ο αθλητισμός είναι η αγάπη μου. Κάθε αθλητής αν αγαπά αυτό που κάνει πολύ, θα το κατορθώσει και θα το ευχαριστιέται στη ζωή. Πρέπει να προσέξουν οι νέοι και οι νέες, να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Σου προσφέρει υγεία”, δήλωσε o Στέλιος Πρασάς, ο οποίος, σε άλλη πρόσφατη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως τρέχει 2-3 φορές την εβδομάδα, περίπου 8 με 10 χιλιόμετρα κάθε φορά, ενώ έχει λάβει μέρος σε αγώνες σε 20 χώρες.

news247.gr

The post Μαραθώνιος 2022: Ο 91χρονος Στέλιος Πρασσάς έτρεξε ξανά κι έδωσε αποστομωτική απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα