«Λύση εδώ και τώρα» για τις σχολικές καθαρίστριες ζητά το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Λύση για το τεράστιο πρόβλημα στην σχολική καθαριότητα στα Χανιά που δημιουργεί η λήξη των συμβάσεων των 33 καθαριστριών, ζητά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το θέμα

Αναλυτικά αναφέρουν

Κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε την τραγική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν τα σχολεία

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων με τη λύση σύμβασης 33 καθαριστριών που εργάζονται σε αυτά με δίμηνες συμβάσεις,-από ιδίους πόρους του δήμου,-με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία απροστάτευτα από την πανδημία COVID-19, και 33 καθαρίστριες να πάρουν τον δρόμο της ανεργίας και της φτωχοποίησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Παρ΄όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Χανίων με επιστολές προς εσάς, εντούτοις όλες έπεσαν στο κενό.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα μας λένε ότι αποταθήκατε στον Δήμο και προφορικά, η μόνη λύση που δώσατε είναι να κάνουν υπερωρίες οι ήδη υπάρχουσες καθαρίστριες. Οι συναδέλφισσες που ήδη έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων στις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται, μετά βίας μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Τώρα θα τους επιβάλουν και υπερωρίες.

Απαιτούμε να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες, έτσι ώστε ο Δήμος Χανίων να μπορέσει να πραγματοποιήσει νέες προσλήψεις μέχρι το πέρας του σχολικού έτους, με στόχο να διευκολυνθεί το έργο των ήδη επιβαρυμένων καθαριστριών, για να είναι τα παιδιά μας σε ένα υγιεινό και καθαρό σχολικό περιβάλλον σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.
ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!».

zarpanews.gr

The post «Λύση εδώ και τώρα» για τις σχολικές καθαρίστριες ζητά το Εργατικό Κέντρο Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα