Λέτε να χιονίσει μέσα στα Χανιά; – Χιονόνερο από το πρωί στην πόλη, χιόνι στα ορεινά | Photos

| Photos

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΦΕΡΕ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η επέλαση του χιονιά έπληξε ολόκληρη την Κρήτη, με δρόμους να κλείνουν, σχολεία και παιδικούς σταθμούς να μην ανοίγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ και στα τρία πανεπιστήμια του νησιού ανακοινώθηκε αναβολή των εξετάσεων.

Η κακοκαιρία “Ελπίδα” ξεκίνησε να χτυπά το νησί

από νωρίς την Κυριακή. Το χιόνι έπεσε πυκνό στα ορεινά, ενώ οι θερμοκρασίες ήταν και θα παραμείνουν πολύ χαμηλές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Π.Ε. Χανίων, έπειτα από σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Καλογερή (ΕΔΩ). Σε όλη την Κρήτη επίσης δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) (ΕΔΩ).

Αναστολή εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη Δευτέρα και την Τρίτη αποφάσισαν το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ το ΕΛΜΕΠΑ ανακοίνωσε αναστολή προς το παρόν μόνο για τη Δευτέρα.

Στους δρόμους του νησιού έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, όσον αφορά την Π.Ε. Χανίων, με αλυσίδες γινόταν η κυκλοφορία στην Επαρχιακή οδό Κράπη προς Ασκύφου και την Επαρχιακή οδό Φώκιες προς Ομαλό (αναλυτικά οι ρυθμίσεις ΕΔΩ). Από τις αρχές γίνεται έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων μόνο στις απολύτως απαραίτητες.

Στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, οι κάτοικοι που ζουν στους οικίσκους έμειναν χωρίς θέρμανση και χρειάστηκε να μεταφερθούν εκτάκτως σόμπες.

Στο μεταξύ, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο μέρες, με το κρύο και τις χιονοπτώσεις να είναι έντονα, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα (ΕΔΩ)Νωρίτερα, άσπρη μέρα είδαν οι κάτοικοι των Ασκύφου, αφού από νωρίς το πρωί το χιόνι έπεφτε στο ορεινό χωριό των Σφακίων. Εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στην περιοχή και ανοίγουν συνεχώς το δρόμο. Ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης, μιλώντας στο zarpanews.gr, είπε πως «Στ’ Ασκύφου το έχει στρώσει και τα μηχανήματα δουλεύουν συνέχεια και ανοίγουν το δρόμο.»

Πυκνή χιονόπτωση καταγράφεται και στον Ομαλό, όπου η μετακίνηση γίνεται μόνο με 4X4.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας πραγματοποιούν εκχιονισμούς στο δρόμο από Λάκκους προς Ομαλό.

«Να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις» τονίζει και ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο οποίος είπε πως «χιονίζει και στην Κάντανο μέχρι και το Κακοδίκι.»

Όπως είπε στο zarpanews.gr, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «μετά τους Λάκκους έχουμε πιο πολύ χιόνι, φτάνει τους 4-5 πόντους. Χιόνια έχουμε και στα Παλαιά Ρούματα και στα Μεσαύλια. Προς το παρόν συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται για να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός. Μπορεί αργότερα, αφού περιμένουμε περισσότερο χιόνι, να κλείσει ο δρόμος Λάκκοι – Ομαλός. Να είμαστε λίγο προσεκτικοί.»

Ο κ. Μαλανδράκης συστήνει στους πολίτες «να αποφεύγουν τις άσκοπες βόλτες και εάν μετακινούνται αυτό να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.»

ΤεμένιαΣκλαβοπούλαΦλώριαΤεμένια

zarpanews.gr

The post Λέτε να χιονίσει μέσα στα Χανιά; – Χιονόνερο από το πρωί στην πόλη, χιόνι στα ορεινά | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λέτε, Χανιά – Χιονόνερο, | Photos,lete, chania – chiononero, | Photos