Λείπουν περίπου 360 χιλιάδες… 90.000 τουρίστες «έφερε» ο Μάιος στο Ηράκλειο

90.000 τουρίστες έφτασαν στο Ηράκλειο τον μήνα Μάιο, με τουριστικούς φορείς της Κρήτης να ευελπιστούν σε περαιτέρω ανάκαμψη τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ακόμα όμως και σε παράταση της τουριστικής περιόδου μέχρι το φθινόπωρο.

«Αυτή τη στιγμή, κανονικά ταξιδεύει η Γερμανία, η Πολώνια και η Τσεχία, χώρες οι οποίες καταφθάνουν και στην Ελλάδα για διακοπές.

Κυρίως βέβαια έχουμε Γερμανούς, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 70%.Βέβαια για την ώρα είναι ανοιχτό μόνο το 15% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου, αλλά από εβδομάδα σε εβδομάδα θα ανοίξουν κι άλλα και θα αυξηθούν και οι αφίξεις» δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο κ. Χαλκιαδάκης επεσήμανε ότι τον Μάιο, επισκέφθηκαν στο Ηράκλειο 90.000 τουρίστες, ένας αριθμός που σε κανονικές συνθήκες «θα ήταν περίπου 450.000 επισκέπτες».

Από τις 15 Ιουλίου και έπειτα θα ξεκινήσει ο κλάδος να λειτουργεί «κανονικά», με τον κ. Χαλκιαδάκη να τονίζει ότι «θα έχουμε έναν καλό Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αρκεί να πάμε όλοι να εμβολιαστούμε».

creta24.gr

The post Λείπουν περίπου 360 χιλιάδες… 90.000 τουρίστες «έφερε» ο Μάιος στο Ηράκλειο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα