ΛΑΟΣ και Κολωνάκι

Δεν είναι αστείο. Έχει σταματήσει να είναι αστείο εδώ και καιρό.

Δεν περιμέναμε, βέβαια, την καρατόμηση, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, της Κατερίνας Παπακώστα – επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στον Άδωνη Γεωργιάδη – για να διαπιστώσουμε την παράδοση του κόμματος στην ακροδεξιά συνιστώσα.

Ζούμε εδώ και καιρό στις μέρες που παίζει στα δάχτυλα του ενός χεριού, την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ένας γραφικός “τηλε-κανίβαλος”. Μια καρικατούρα που σε μια νορμάλ κοινωνία θα έφτανε στο απόγειο της καριέρας του καλεσμένος σε trash

εκπομπές ή -σε μια άλλη ζωή- δίπλα στον άνηθο και τα κολοκυθάκια σε ένα μανάβικο… ως μαϊντανός.

Δε θέλω όμως να είμαι άδικος. Ας παραδεχτούμε πως η ιδεολογική δουλειά που κάνει ο πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ, ο ακάματος Άδωνις Γεωργιάδης, είναι για σεμινάριο. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει -μέσα σε ελάχιστο διάστημα- ισχυρό εσωκομματικό μηχανισμό, ενώ η ικανότητά του να λέει το πιο χοντροκομμένο ψέμα, με τόσο πειστικό τρόπο, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως είναι ψέμα.

O Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτή τη στιγμή η “βιτρίνα” του κόμματος. O ινστρούχτορας όσων έχουν απομείνει από το μετεμφυλιακό (παρα)κράτος της ΕΡΕ, των χουντικών, των βασιλικών και ο “μαγνήτης” που θα τραβήξει πίσω τους παραστρατημένους δεξιούς που βρήκαν στοργή στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Αν αληθεύει, όπως διαβάζουμε, η προχθεσινή του δήλωση σε κομματική εκδήλωση στο Ψυχικό, πως δηλαδή «είναι αδόκιμο να λέμε τη Ν.Δ. Κεντροδεξιά. Είναι συγκυριακό που Δεξιά και Κέντρο βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόμμα», αυτό τα λέει όλα. Αν πάλι δεν αληθεύει, δεν πειράζει. Μπορούμε να προστρέξουμε σε παλιότερες, παρόμοιες και πολύ πιο χυδαίες πολιτικά, δηλώσεις του. Το σίγουρο είναι πως η Νεα Δημοκρατία έχει μετασχηματιστεί επισήμως σε Νέο ΛΑΟΣ.

Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι ακραίοι φιλελέδες, πίνουν νερό στ’ όνομά του. Αυτή η καθολική αποδοχή του “μνημονιακότερου των μνημονιακών“, όπως ο ίδιος επαίρεται, είναι η απόδειξη της συλλογικής αποθέωσης των μνημονίων ως εργαλείο φτωχοποίησης της κοινωνίας και ταξικής “αναδιάρθρωσης”. Άλλωστε, ούτε ο αντιπρόεδρος, ούτε ο -μεταβατικός πλέον- πρόεδρος της ΝΔ, δεν έχουν κρύψει το θαυμασμό τους για την “αήμνηστη βαρώνη” Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η “άλωση” της συντηρητικής παράταξης, από τους ακροδεξιούς φίλους του Παπαδόπουλου και του Παττακού, δεν είναι εσωκομματικό θέμα, είναι ζήτημα δημοκρατικής επιβίωσης ενός θεσμού. Η ΝΔ του Άδωνη και του Κούλη είναι με διαφορά ότι πιο παρακμιακό έχει γεννήσει ποτέ το πολιτικό σύστημα εν καιρώ δημοκρατίας… και δεν αντιδράει κανείς.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα