Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει απόψε τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δημοσιοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, αλλά και

το ύψος της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κυβερνητικό επιτελείο, σε συνεργασία με το ΥΠΟΚ φέρονται να έχουν καταλήξει στην απόφαση η επιπλέον αύξηση να κινηθεί περίπου στο 6%, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους (Ιούλιος), διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό από τα 663 ευρώ στα 703 ευρώ.

Τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 και ότι η κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας.

«Η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και, προφανώς, επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Βρισκόμαστε, ήδη, αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων, κάτι που επηρεάζει την οικονομία των νοικοκυριών, την τσέπη των καταναλωτών, των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το iEidiseis.gr. στην προχθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς που εμπλέκονται στο ζήτημα της ακρίβειας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας “πάγωσε” τη συζήτηση περί ενδεχόμενης μείωσης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα γεγονότα και ουσιαστικά προανήγγειλε τις κυβερνητικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι το βάρος πρέπει να πέσει στη στήριξη των πολιτών μέσω μιας νέας αύξηση του κατώτατου μισθού.

The post Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα