Κυριάκος: Η κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες των νέων

«Η σημερινή κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων. Πολλοί τον πίστεψαν και τον εμπιστεύτηκαν για να δούνε ένα νέο άνθρωπο να αναπαράγει τις χειρότερες παθογένειες του πελατειακού συστήματος. Έχουμε φτάσει πράγματα αδιανόητα να φαίνονται κανονικά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για το αύριο της νέας γενιάς πριν από λίγο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «διαρκή φθορά του δημοκρατικού πολιτεύματος, πιο σοβαρή και από την οικονομική κρίση»

και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους θεσμούς της δημοκρατίας καθιστώντας το μέλλον της χώρας «δυσοίωνο».

Στο πλαίσιο αυτό εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι «αποδεικνύεται ότι ο μεσάζοντας Παπαδόπουλος έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση παγκοσμίως και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός». Αντίστοιχη μνεία για «θεσμική επίθεση» της κυβέρνησης στους θεσμούς και στη «διάκριση των εξουσιών» έκανε και στο ζήτημα της κόντρας της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης για το πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους νέους σε συμμετοχή στην πολιτική λέγοντας ότι είναι «η δικιά σας πρώτη ευθύνη» για την «προστασία των θεσμικών αρμών της δημοκρατίας» αλλά και ως «αντίδραση στον κυνισμό» και στη λογική της «προδιαγεγραμμένης μοίρας».

Αναφερόμενος στο ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα διλήμματα. Όμως η κεντρική μας κατεύθυνση είναι αδιαπραγμάτευτη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα κράτος που θα αναδιανέμει την ανάπτυξη. Με αυτή την έννοια πιστεύουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη. Είμαστε λαϊκό κόμμα και δεν έχουμε ταξικό πρόσημο. Πιστεύουμε στην κοινωνική κινητικότητα και ο καλύτερος μηχανισμός αυτής της κινητικότητας είναι η παιδεία».

«Προσβλέπω σε μια ΟΝΝΕΔ τολμηρή, δραστήρια, ρηξικέλευθη πιστεύω στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά. Κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια στις δικές σας φιλοδοξίες. Εσείς πάνω από όλα αξίζετε περισσότερο. Σας θέλουμε δυνατά παρόντες στο συνέδριό μας που θα σηματοδοτήσει την αφετηρία του αγώνα για την πολιτική αλλαγή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα