Κύκλωμα ναρκωτικών: Παλιός γνώριμος των αρχών ο λιμενικός – Τα λαθραία τσιγάρα και ο “νονός”

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών είναι ο λιμενικός που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Ο 47χρονος αξιωματικός είχε κατηγορηθεί πριν από 19 χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 μαζί με ακόμη πέντε συναδέλφους του, όλοι στελέχη του λιμενικού σώματος, κατηγορούμενοι τότε για λαθρεμπορία, εκβίαση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε, αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας αρχιπλοίαρχος του ναυτικού που φερόταν να είχε διασυνδέσεις με νονό της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την επιχείρησή του, στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η έρευνα των αρχών είχε δείξει πως ο νονός της νύχτας χρησιμοποιούσε τους κατηγορούμενους λιμενικούς για την ασφαλή εκφόρτωση λαθραίων τσιγάρων, που έφερνε από την Κύπρο. Ο 47χρονος λιμενικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά στη συνέχεια επανήλθε στο σώμα.

Κύκλωμα ναρκωτικών: Τον παρακολουθούσαν οι αδιάφθοροι

Το τελευταίο διάστημα είχε μπει ξανά στο μικροσκόπιο των αρχών. Οι αδιάφθοροι, που τον παρακολουθούσαν, τον υπέβαλαν σε έλεγχο στο λιμάνι, ενώ κατευθυνόταν από τη Φθιώτιδα προς τον Πειραιά, προκειμένου να πάρει το καράβι και να μεταβεί στη Λέσβο, καθώς είχε λάβει απόσπαση ως σύνδεσμος του λιμενικού με την Frontex για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρήκαν να έχει στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών και τον συνέλαβαν. Εκτός από τον 47χρονο συνελήφθησαν και πέντε ακόμη ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία υπάρχουν και τα ονόματα ατόμων που φέρονται να αγόραζαν ναρκωτικά από τον λιμενικό. Μεταξύ αυτών και του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

enikos.gr

The post Κύκλωμα ναρκωτικών: Παλιός γνώριμος των αρχών ο λιμενικός – Τα λαθραία τσιγάρα και ο “νονός” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύκλωμα, Παλιός, “νονός”,kykloma, palios, “nonos”