Κυκλοφόρησε βιντεοπαιχνίδι για να παίζετε… στη δουλειά

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι, σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα λάνσαρε η εταιρεία Kaspersky, με στόχο να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους ως προς την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το παιχνίδι έχει τίτλο [Dis]connected και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών γνώσεων

των εργαζομένων.

Όπως, μάλιστα, φανερώνει πρόσφατη έρευνα της εταιρείας, μολονότι το 50% των επιχειρήσεων πληροφορικής διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συχνά οι εργαζόμενοι είναι απρόθυμοι να τα παρακολουθήσουν και δεν αντιλαμβάνονται πώς η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάζει τη ζωή τους. Έτσι, ακόμα και εάν παρακολουθήσουν κάποιο τέτοιο πρόγραμμα δεν ακολουθούν τις πρακτικές που διδάχθηκαν.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Kaspersky αποφάσισε να κάνει την εκπαίδευση πιο ελκυστική, σχεδιάζοντας ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μέλλον, σε μια εποχή όπου οι έξυπνες συσκευές είναι σε θέση να μαγειρεύουν πρωινό, ενώ τα υποβρύχια σπίτια και η επαυξημένη πραγματικότητα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει διατηρώντας τις ισορροπίες. Η ιστορία έχει πολλές εναλλακτικές καταλήξεις ανάλογα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Στοιχεία κυβερνοασφάλειας είναι φυσικά ενταγμένα στην πλοκή, προκειμένου να δείξουν πώς οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη σφαίρα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ή στην κατάρρευση των στόχων του χαρακτήρα. Συνολικά, το παιχνίδι διαρκεί μια ώρα και αποτελείται από ξεχωριστές συνεδρίες, περίπου δέκα λεπτών.

.@Kaspersky has released a new, story-rich, mobile #cybersecurity quest titled [Dis]connected, designed to be played at work. https://t.co/cVRF3kHWyY pic.twitter.com/5r6VU7xQ1s

— VMblog (@vmblog) January 31, 2022

«Αυτό το πλούσιο σε ιστορίες παιχνίδι έχει να κάνει με τις επιλογές και τα διλήμματα του σύγχρονου κόσμου. Είναι χρήσιμο να αξιοποιούμε τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες προς όφελός μας ακόμα κι αν δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους ασφαλείας; Ή πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για λόγους ασφάλειας, καταλήγοντας λιγότερο αποτελεσματικοί στη δουλειά μας; Άνεση έναντι ασφάλειας – είναι δυνατόν να βρεθεί μια ισορροπία; Οι αποφάσεις ανάμεσα σε αυτού του είδους τις επιλογές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όχι μόνο θα βοηθήσουν τους παίκτες να υιοθετήσουν τον ασφαλή τρόπο χρήσης των τεχνολογιών, αλλά και να κατανοήσουν καλύτερα πώς η κυβερνοασφάλεια είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητά τους και πώς επηρεάζει πραγματικά τη ζωή τους», δήλωσε σχετικά ο Denis Barinov, επικεφαλής του Kaspersky Academy.

ieidiseis.gr

The post Κυκλοφόρησε βιντεοπαιχνίδι για να παίζετε… στη δουλειά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα