Κρήτη | Βούλιαξε το τριήμερο της αποκριάς το Ρέθυμνο – Άγγιξε το 60% η πληρότητα | Video

| Video

Με θετικό πρόσημο και με «ζεστό» χρήμα στα ταμεία των επιχειρήσεων, έκλεισε το τριήμερο της Αποκριάς και η Καθαρά Δευτέρα στο Ρέθυμνο, το οποίο παρά την έλλειψη της κορυφαίας καρναβαλικής εκδήλωσης, εντούτοις, «πλημμύρισε» από επισκέπτες.

Το Ρέθυμνο, χαρακτηρίζεται πλέον ως ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς

τις ημέρες της Αποκριάς.

Παρά την απουσία της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, «βούλιαξε» κυριολεκτικά από κόσμο το εορταστικό τριήμερο και την Καθαρά Δευτέρα.

Η πληρότητα του τριημέρου στα ξενοδοχεία άγγιξαν το 60%, ενώ αύξηση 40% κατέγραψε ο κλάδος της εστίασης.

Την ίδια ώρα οι τουριστικοί φορείς του νομού ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου μιλούν για μία σεζόν επιβίωσης, καθώς λόγω πολέμου έχουν «παγώσει» για τα καλά οι κρατήσεις.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες του Ρεθυμνιώτη φωτογράφου, Γιώργου Κατάκη από την «κοσμοπλημμύρα» του σαββατοκύριακου στην παραλιακή και την παλιά πόλη.

Και ενώ τα τύμπανα του πολέμου εξακολουθούν να ηχούν, οι Ρεθυμνιώτες επιχειρηματίες του τουρισμού βλέπουν τις κρατήσεις για τη νέα σεζόν προς το παρόν να «παγώνουν», το άνοιγμα των ξενοδοχείων να μετατοπίζεται για λίγο αργότερα από το προγραμματισμένο και την τουριστική περίοδο να εξελίσσεται με κρατήσεις όχι του «last minute», αλλά του «last, last second».

Πέρα τις πολεμικές συρράξεις που δημιουργούν αβεβαιότητα στον τουρισμό και η ενεργειακή κρίση που προϋπήρχε και τώρα εντάθηκε, «φρενάρει» προς το παρόν τα σχέδια των επισκεπτών για διακοπές.

Πηγή:neakriti.gr

The post Κρήτη | Βούλιαξε| Βούλιαξε το τριήμερο της αποκριάς το Ρέθυμνο – Άγγιξε το 60% η πληρότητα | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα